De MaaS Award 2021 werd uitgereikt tijdens het landelijke MaaS Congres 2021 aan Utrechter Mark Verbeet. Mark was, net als Jaap Sytsma uit Eindhoven, genomineerd in de categorie ‘overheid’. Hij ontving de Award als blijk van waardering voor zijn bevlogen inzet om MaaS verder te laten groeien.

”Gaiyo is een digitaal platform (app) waarmee je op laagdrempelige wijze al je reizen en vervoersmiddelen kunt plannen, boeken én betalen. Mede op basis van allerlei real-time informatie. Ik ben ervan overtuigd dat deze diensten iedereen kunnen helpen in het maken van slimmere en duurzamere keuzes in hun mobiliteit. In september lanceerden we de Gaiyo app in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern en hiermee hebben we de eerste stappen met MaaS gezet”

Mark Verbeet werkt als senior projectmanager Smart Mobility bij Goedopweg. MaaS, dat staat voor Mobility as a Service, gaat om het plannen, boeken en betalen van al het mogelijke vervoer via een app. Bijvoorbeeld de deelfiets, -auto, -scooter, trein, tram, of (water)taxi. En vooral combinaties van al deze soorten vervoer. 

Door een persoonlijk reisadvies worden gebruikers gestimuleerd om slimmer en duurzamer te reizen. In Utrecht werkt Mark Verbeet samen met marktpartij Innovactory B.V. aan één van de zeven landelijke MaaS-pilots. Hiertoe is de app Gaiyo gelanceerd.

”Met veel plezier en energie blijf ik met mijn collega's en partners, landelijk en in de regio Utrecht, werken om deze (commerciële) MaaS-diensten te laten floreren in Nederland."

Het belang van MaaS  

Net als andere steden in de Randstad, blijft ook de stad Utrecht groeien. Naar verwachting groeit Utrecht tot 2040 met ongeveer 100.000 inwoners, waarvan maar liefst 20.000 in Leidsche Rijn. Dit betekent dat bereikbaarheid en leefbaarheid steeds verder onder druk komen te staan. En buiten de grote steden wordt het steeds moeilijker om betaalbaar en voor iedereen toegankelijk vervoer te bieden. Daarom is het belangrijk dat mensen gestimuleerd worden om slimmer en duurzamer te reizen. MaaS kan hierbij helpen.

Lees ook  Evenementen in de taxibranche kampen met uitdagingen

Lees ook: ParkBee nieuwste deelnemer van het MaaS-Lab

Print Friendly, PDF & Email