Sinds kort is het MaaS-Lab een deelnemer rijker, parkeerplatform ParkBee. ParkBee is een scale-up met een missie om reizigers, vastgoedeigenaren en de lokale overheid beter gebruik te laten maken van stedelijke ruimte. Als een van de eerste digitale carpark operators, halen ze auto’s uit het straatbeeld door de bestuurders een beter alternatief te bieden. Dankzij directe integraties met partners in parkeerapps en mobiliteitsaanbieders, stelt ParkBee de gebruiker met een druk op de knop in staat om een keuze te maken uit de beste parkeerplaatsen binnen hun grote netwerk van aangesloten parkeergarages.

We zijn er trots op ParkBee te mogen verwelkomen bij het MaaS-Lab. De uitbreiding met ParkBee sluit naadloos aan op onze ambitie om innovatieve marktspelers samen te brengen. Samen werken we toe naar een verschuiving binnen het mobiliteitsdenken, dat de reiziger en een geïntegreerd mobiliteitssysteem centraal stelt.

Bertho Eckhardt, voorzitter MaaS-Lab

Met dit lidmaatschap ParkBee, samen met de andere partners binnen MaaS-Lab, hun oplossingen inzetten voor de toekomst van mobiliteit. De kern van ParkBee is dat ze ruimte terug te geven aan de stad, door onbenutte parkeerlocaties te optimaliseren. Dit doen zij met slimme digitale oplossingen. 

Nu willen we nog een stap verder: hoe kunnen wij deze ruimte en technologie inzetten voor schone mobiliteit en een verdere transitie naar grootschalig autodelen? 

Fenna Plaisier, ParkBee Public Affairs Manager

Zoveel mogelijk geparkeerde auto’s uit het straatbeeld halen om ruimte terug te geven aan de stad. Dat is een van de speerpunten van ParBee. Dat doen ze door het bieden van de beste parkeerplaatsen met hun grote netwerk van aangesloten parkeergarages. Ze hebben een bereik van miljoenen gebruikers door onze directe integraties met partners in parkeerapps en mobiliteitsaanbieders. Zoals Parkmobile, Yellowbrick, ANWB en Radiuz in Nederland en RingGO in the UK. Met één druk op de knop krijgen die gebruikers gemakkelijk toegang tot alle ParkBee-locaties. Daarnaast bieden ze de mogelijkheid om een parkeerplek te reserveren.

Lees ook: MaaS-NL gelooft dat MaaS mobiliteit in Nederland beter maakt

ParkBee Haarlem
ParkBee Haarlem
Print Friendly, PDF & Email