Print Friendly, PDF & Email

Morgen is het weer zover, een persconferentie over de corona ontwikkelingen in ons land. We zitten vol verwachting op wat Demissionair Mark Rutte ons weer te vertellen heeft. Bij de afgelopen persconferentie van 8 maart beloofde premier Mark Rutte dinsdag 23 maart terug te komen met een apart reisadvies voor de meivakantie. We hopen allemaal eindelijk op goed nieuws. Kunnen we binnenkort weer naar het terras, de winkels of op vakantie? We hebben met zijn allen zwaar de behoefte om weer op vakantie te kunnen. Diverse media komen al met niet echt geruststellende geruchten naar buiten. Het kabinet zou het negatief reisadvies weer willen verlengen tot zeker 15 mei. Het huidige negatieve reisadvies loopt tot half april.  

De Telegraaf meldt dat er waarschijnlijk morgen geen groen licht komt voor pleziervakanties naar het buitenland in de meivakantie, dat zal het kabinet volgens Haagse bronnen dinsdag besluiten. Dit houdt in dat alle landen kleurcode oranje blijven behouden. Alleen noodzakelijke reizen zijn dus mogelijk. Dit nieuws zal een grote teleurstelling zijn voor al die mensen die stiekem toch gehoopt hadden in mei weer op vakantie te kunnen gaan naar het buitenland. Het is afwachten op het volgende vakantiemoment en dat is de zomervakantie, hoop doet leven.

Lees ook: Vakantieboekingen door senioren toegenomen

Lees ook  Waarschuwing ACM: prijsverspringingen bij vakantieboekingen