Private lease voor boten is varen voor een vast bedrag per maand. Naast gebruik van de boot zijn onderhoud, winterstalling, transport, verzekering en pechhulp inbegrepen. Private Lease is een bekend fenomeen binnen de automobielindustrie maar was er nog niet voor boten. Dit terwijl er veel komt kijken bij het hebben van een boot. Om dit mogelijk te maken wordt er samengewerkt met een selecte groep premium dealers verspreidt over het land, de BotenWacht, zeg maar de ANWB op het water en EDR voor het kredietacceptatie proces.

Wegnemen drempels

Martijn Draaisma, één van de oprichters zegt hierover: “Het hebben van een eigen boot heeft behoorlijk wat financiële en operationele drempels. Met Leaseboot worden deze drempels weggenomen, wat ervoor zorgt dat een eigen boot voor veel meer mensen toegankelijk en financieel haalbaar is”.

All-in abonnement

Leaseboot staat voor zorgeloos varen. Geen hoge aanschafkosten en geen verrassingen, maar varen voor een vast en te budgetteren bedrag per maand. Klanten hoeven enkel een ligplaats voor de zomer en voor brandstof of elektriciteit nog zelf te regelen. Al het andere is geregeld en is in het abonnementsbedrag opgenomen.

Leasen in de praktijk

De oprichters combineren het gemak van online met de kracht van de persoonlijke service die de dealers bieden. Geïnteresseerden kunnen eenvoudig een boot naar smaak op smartphone, tablet of computer samenstellen en de offerte kan direct digitaal ondertekend worden. Tot slot is het mogelijk online een afspraak voor een bezichtiging of proefvaart aan te vragen.

Huidige tijdsgeest

Sander Verheul, medeoprichter geeft aan: “Het past helemaal bij de huidige abonnementstijd waarin niet het bezit maar juist het gebruik centraal staat. Mensen hebben het druk en willen de beperkte tijd die ze hebben optimaal benutten. Helemaal nu, maar ook straks na Corona, is het een prettige manier om in de buitenlucht te genieten op het water. Dankzij dit concept wordt het voor veel meer mensen mogelijk.”

Ook zakelijke leasing

Naast Private Lease wordt ook operational leasing voor (verhuur)bedrijven aangeboden. Daarmee spelen ze in op toenemende vraag om te groeien maar over aanwezig kapitaal te kunnen blijven beschikken.

Lees ook: Verdere uitbreiding Swapfiets in Europa

 

Print Friendly, PDF & Email