Print Friendly, PDF & Email

Het is altijd handig om een app op je telefoon te hebben die je in staat stelt een taxi te bellen of een rit te reserveren wanneer je die nodig hebt. Taxi apps zijn er genoeg, maar de meeste hebben enkel als doel de klant een rit te laten boeken. Toch moeten die apps niet alleen bedoeld zijn om de klant zijn ritboeking te laten uitvoeren, ze moeten meer bieden voor zowel de klant als de chauffeur. Het Eindhovense bedrijf Pitane BV bracht afgelopen week een aantal Pitane Arrive en Pitane Driver updates naar de store met verrassende nieuwe mogelijkheden wat veiligheid voor chauffeur en klant betreft.

Het grote alternatief op de boordcomputer en antwoord op het aanbieden van extra diensten is Pitane Driver. Deze app biedt met voorsprong alle mogelijkheden die men kan verwachten. Er zijn meerdere betaalmogelijkheden, zoals cash, credit card of gemakkelijk betalen met iDeal of Tikkie. Ook de klant heeft extra mogelijkheden in de gratis Pitane Arrive App. Terwijl je op je ritje wacht, zie je de locatie van de auto op de kaart en weet je vooraf wie komt voorrijden. 

geen onbekende

Ook de chauffeur blijft geen onbekende want in de app kan de klant, desgewenst door het vervoersbedrijf, de chauffeur vooraf zien, zodat hij of zij weet bij wie men instapt. Je kunt erop vertrouwen dat je door een officiële taxichauffeur wordt opgehaald, omdat de app alleen gebruikmaakt van gediplomeerde en gecertifieerde chauffeurs van vele regionale taxibedrijven uit Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Den Bosch, Eindhoven, Leuven, Antwerpen en Brussel. Dat je ziet wie de chauffeur is, geeft meer vertrouwen aan de klant, maar ook aan de chauffeur, want ook hij kan vooraf zien wie bij hem instapt. Tenslotte moet de chauffeurspas ook zichtbaar zijn voor de klant in de taxi, dus waarom niet in de app van de klant. En de klant bepaalt zelf of hij zijn profielfoto wil tonen aan de chauffeur.

Lees ook  Dinant verkennen: optimaal reizen door het hart van de Maasvallei

veiligheid in vraag

Steeds vaker zien we in de grote steden een wildwest met taxi’s. Bedrijven als Uber zoeken de randen van de regels op en overtreden deze ook. Fraude, handel in Uber-accounts en onvoldoende rusttijd voor Uber-chauffeurs. Bovendien werken deze Uberchauffeurs keihard en kunnen amper nog een fatsoenlijke boterham verdienen. Veel van de lusten komen ten goede van Uber en de lasten voor chauffeurs. Natuurlijk heeft het bestellen van een taxi via een app veel voordelen. Het is veilig, wanneer je weet wie de taxichauffeur is en hoelang hij al aan zijn dienst bezig is. Maar Uber lapt hierbij ook de regels aan hun laars. De handel in Uber-accounts laat dat opnieuw zien. Dit is opnieuw niet de verantwoordelijkheid van Uber en zij schuiven het weer af. 

Op deze manier kan je als klant niet weten of de chauffeur je veilig thuis kan brengen. Ons advies is gebruik te maken van een erkende regionale taxibedrijven en zelf zorgen dat je een goed app op zak hebt zoals Pitane Arrive, of een chauffeur opzoeken met een Pitane Driver App. Dan weet je in ieder geval dat boeking, betaling en veiligheid goed geregeld zijn.

Lees ook: TOMP moet einde maken aan spaghetti van verbindingen

Pitane Driver App - Samsung