Griekenland wil af van de quarantaineplicht voor toeristen uit de Europese Unie. Zij moeten nu nog een week in zelfisolatie na aankomst. Die maatregel moet komende maandag al komen te vervallen, berichten Griekse media.

Vakantiegangers uit Europese landen moeten straks wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Ze moeten ingeënt zijn tegen het coronavirus of een negatieve coronatestuitslag laten zien. Ook willen de autoriteiten steekproefsgewijs reizigers gaan testen. Experts moeten nog wel groen licht geven voor het plan van de Griekse regering. Dat zou vrijdag kunnen gebeuren.

Toerisme is een belangrijke sector voor de Griekse economie. De autoriteiten waren eigenlijk van plan om maatregelen voor buitenlandse bezoekers op 14 mei te versoepelen, maar die datum wordt nu vervroegd. Ook toeristen uit de Verenigde Staten, Israël, het Verenigd Koninkrijk, Servië en de Verenigde Arabische Emiraten krijgen straks niet meer te maken met de verplichte zelfisolatie na aankomst.

Lees ook: Proefvakantie gaat begin mei naar Gran Canaria

Print Friendly, PDF & Email