Rotterdam is een echte fietsstad, overal zie je fietsen geparkeerd staan en fietsers rijden. Steeds meer mensen pakken de fiets in plaats van de auto. Dit is veel gemakkelijker, je kunt lekker dicht bij je locatie komen zonder dat je eerst een parkeergarage moet gaan zoeken. Dit zorgt er wel voor dat er te weinig fietsparkeerplekken in Rotterdam zijn. Vooral in de binnenstad is dit een probleem. De gemeente Rotterdam gaat hier verandering in brengen en breidt het aantal fietsparkeerplekken de komende jaren uit. Het plan is dat er van de zomer 1100 fietsparkeerplekken worden gerealiseerd rondom het Centraal Station in Rotterdam.

“Rotterdam groeit en dat is te merken aan meer fietsers in de stad. Dat betekent niet alleen meer plek op de weg maar ook meer mogelijkheden om de fiets te parkeren”, aldus wethouder Judith Bokhove.

Ook in de binnenstad worden er meer plekken gerealiseerd, onder andere bij de Karel Doormanstraat, Kruiskade en Westblaak komen er deze maand 200 extra tijdelijke fietsparkeerplekken. Er komen waarschijnlijk in 2024 ook extra fietsparkeerplekken in een gebouw aan de Coolsingel en onder het Schouwburgplein. Aan de Lijnbaan wordt een leeg winkelpand omgebouwd tot een tijdelijke extra fietsenstalling, deze gaat waarschijnlijk in juni of juli open. In deze fietsenstalling kunnen 450 fietsen staan. Rotterdam verwacht meer fietsers de komende jaren, in 2030 verwachten ze meer dan 60.000 fietsparkeerplekken nodig te hebben, en in 2040 zelfs bijna 75.000. De gemeente Rotterdam gaat het aantal fietsparkeerplekken uitbreiden om aan deze toenemende vraag te kunnen voldoen.

Lees ook: De helft van de elektrische stadsfietsen zijn verzekerd

Lees ook  Voetgangers krijgen vrij baan in Gentse binnenstad
Print Friendly, PDF & Email