Je mag weer worden gezien op een terras. In afwachting van de opening van gastronomisch restaurant kunnen we na een lange tijd eindelijk weer genieten van ons ‘pilske’ op een terras. Zelfs ook al zat het weer niet mee, we klagen niet. Ben je er niet in geslaagd om een ­terrastafel op de zeedijk te scoren, dan niet getreurd want er zijn terrassen in overvloed. Wij laten ons verrassen in de buurt van de oude Gentse dokken, want daar heb je keuze te over. Bar Bricolage is de groene oase in de Gentse stadswildernis. In de idyllische tuin spot je een heerlijk allegaartje van vrolijke bouwwerken uit recuperatie materiaal, vervaardigd door de makers van de ateliers van De Chinastraat.

Er wordt verplicht zittend geconsumeerd, je verplaatst de tafels en stoelen niet en je draagt je mondkapje bij elke verplaatsing op het terrein. Houd altijd anderhalve meter afstand van het personeel en andere bezoekers en bestel via de QR-code aan tafel, en niet aan de bar. Er zijn wat nieuwe spelregels, dus even wennen. Je kan ook de zondagmiddag in de strandstoelen van het Italiaans geïnspireerde Kiosko doorbrengen. Ook na de lockdown komen de kazen en vleeswaren nog steeds rechtstreeks uit Italië van bij artisanale producenten. Voor wie liever een biertje drinkt, is er eigenzinnige selectie van wat België te bieden heeft. En dat is heel wat!

in de buurt van de oude Gentse dokken heb je keuze te over om een terrasje te pakken

Glasfabriek opent de deuren

Een andere tip is de Glasfabriek. Die ligt op fiets- en wandelafstand van het Gentse stadscentrum. Via de Bataviabrug kan je te voet of met de fiets Glasfabriek bereiken. Er zijn fietsenstallingen in de Koopvaardijlaan en aan de kade. Glasfabriek heeft geen parking, maar niet getreurd. Wie met de auto komt, kan parkeren aan Dampoort station of in de omliggende straten. Nog beter! Neem bus 6, halte ‘Koopvaardijlaan’ of bus 5, halte ‘Dok Noord’ in de Doornzelestraat. Wandel vervolgens via de Bataviabrug naar Glasfabriek.

Het langverwachte openingsweekend van de Glasfabriek. Slechts een begin want de organisatie achter Glasfabriek zet hoog in op het aankomend zomerseizoen met extra activiteiten als openluchtcinema, concerten en deejays, naast het uitbaten van hun bar en streetfoodrestaurant in openlucht.

Lees ook: Ook dit jaar geen Gentse Feesten deze zomer

Print Friendly, PDF & Email