We hebben al vaak de berichten voorbij zien komen dat het CBR het enorm druk heeft met het inhalen van rijexamens en theorie-examens. Inmiddels zijn er ruim 600.000 examens die ingehaald moeten worden. Het CBR doet er ook alles aan om te zorgen dat de examens die in de lockdown periode niet door gingen als eerste ingehaald kunnen worden. Ze hebben onder andere extra openingstijden en extra examinatoren gezocht. Inmiddels is 92 procent van alle lockdown theorie-examens al opnieuw ingepland. Eerst zijn de kandidaten met een uitgesteld examen aan de beurt, daardoor moeten anderen die ook examen willen doen langer wachten.

Kandidaten waarbij hun inhaalexamen al is gepland kunnen deze naar voren plaatsen of naar een later tijdstip. Een kandidaat kan dit inhaalexamen tijdelijk vijf keer verzetten. Blijkbaar gebruiken niet alle kandidaten waarbij hun examen niet doorging door de lockdown de beschikbare plekken voor inhaalexamens, daarom gaat het CBR deze beschikbare plekken voor inhaalexamens vanaf 20 mei stap voor stap vrijgeven voor alle kandidaten. Alle kandidaten die een nieuw examen of herexamen moeten doen, kunnen hier dus gebruik van maken en kunnen hierdoor misschien wel eerder bij het CBR terecht dan gedacht.

Lees ook: Plan hervorming autobelastingen: betalen naar gebruik

Print Friendly, PDF & Email