De tweede stap in het openingsplan gaat definitief door, dat maakte de Rijksoverheid vanmiddag bekend. Vorige week was er nog sprake van een eventuele pauzeknop in geval van dat de ziekenhuisopnames niet zouden dalen. Met deze zogenaamde pauzeknop zou de tweede stap van het openingsplan uitgesteld kunnen worden. Gelukkig zijn de ziekenhuisopnames gedaald en mogen we vanaf woensdag weer wat meer en krijgen we er weer een stukje vrijheid bij. Vanaf woensdag mogen we weer naar onder andere de dierentuin, pretpark, openluchtmuseum en de sportschool. Ook gaan de terrasjes langer open, nu zijn ze alleen nog s ’middags open. Vanaf woensdag kunnen we ook s ’ochtends genieten van een kop koffie met een lekker stuk taart op het terras en een lekkere avondmaaltijd op het terras behoort vanaf woensdag ook tot de mogelijkheden.

Ook mogen de bibliotheken vanaf woensdag open, wel is hiervoor een reservering en een gezondheidscheck nodig. Alle contactberoepen waren al eerder toegestaan maar sekswerkers niet, zij mogen vanaf woensdag pas weer open. Stap 3 van het openingsplan wordt op zijn vroegst op 9 juni gezet, of stap 3 doorgaat horen we op 1 juni. De Rijksoverheid meldt dat zeven nieuwe testaanbieders zich aan het voorbereiden zijn om het testen voor toegang landelijk mogelijk te maken. Zodra het wetsvoorstel toegangstesten in werking is gezet, kan dit starten. Deze week worden er een aantal nieuwe pilots met sportwedstrijden en culturele festivals georganiseerd, hier kunnen de testaanbieders praktijkervaring opdoen.

Lees ook: Reizen naar Europese vakantielanden blijft ontraden

Print Friendly, PDF & Email