Volgens verantwoordelijk minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid (CDA) staan alle ‘seinen op groen’. De aantallen infecties en coronapatiënten in ziekenhuizen dalen echter zo hard dat er iets versneld kan worden. In de derde stap van het versoepelingsplan staat dat mensen weer maximaal vier bezoekers thuis mogen ontvangen en de horeca ook binnen weer gasten mag bedienen. Ook alcoholverkoop in winkels is vanaf 5 juni weer toegestaan tot tien uur ‘s avonds en mogen culturele instellingen zoals musea de deuren weer openen.

Het coronavirus in Nederland is sinds ruim een week op z’n retour. Tussen dinsdag- en woensdagochtend registreerde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) 2794 nieuwe coronabesmettingen. Momenteel mogen de cafés en restaurants alleen hun buitenterrassen bedienen. De sluitingstijden worden verruimd van acht naar tien uur ’s avonds. Behalve de restaurants en cafés mogen per 5 juni bioscopen, musea en theaters open. 

Lees ook: Wisselvallige Pinsteren helpt horeca Scheveningen niet

Santos - Scheveningen
Print Friendly, PDF & Email