Print Friendly, PDF & Email

Het Brussels Gewest biedt aan  de Brusselse ondernemingen de “Tetra+” premie. Deze  werd uitgebreid tot de taxi- en VVB bedrijven. De “Tetrapremie” wordt toegekend in functie van de Brusselse vestigingseenheden actief in de betrokken sectoren met een maximum van 5 vestigingseenheden per onderneming. De omzet wordt vastgesteld aan de hand van de gegevens in de ontvangstbevestigingen van de btw-aangiften van uiterlijk 19 april 2021. 

Nace Code 56.302

Een onderneming kan slechts één steunaanvraag Tetra+ indienen en kan de verschillende premies voor discotheken, restaurants en cafés en sommige van hun leveranciers of voor het personenvervoer, de cultuur-, sport-, toerisme- en evenementensector niet combineren. In haar steunaanvraag kiest de onderneming definitief een van de drie premies en selecteert ze de vestigingseenheden waar de activiteit uitgeoefend wordt waarvoor de premie wordt gevraagd.

vreemde constructie

De coronaviruscrisis heeft het Brusselse nachtleven erg zwaar getroffen. Daarom kunnen bedrijven onder bepaalde voorwaarden een financiële premie ontvangen van het Brusselse Gewest. Toch blijft het vreemd te zien dat in het Brusselse gewest andere normen en waarden gelden voor het nachtleven dan voor ondernemingen in Vlaanderen of Wallonië. België heeft nu eenmaal vreemde, en voor het buitenland vaak onbegrijpelijke constructies. Steun voor taxibedrijven in het Brusselse gewest geldt nu eenmaal niet voor Gentse of Antwerpse collega’s. Taxi of VVB ondernemingen die in de referentieperiode tussen 25% en 40% of minstens 40% van hun omzet hebben verloren, komen voor deze premie in aanmerking. 

Lees ook: Pitane BV lanceert verrassende update taxisoftware

Vlaamse taxisector
Lees ook  Eindhovense Pitane Mobility speelt sleutelrol in taximarkt Vlaanderen