In het weekend van 3 tot 5 september is het na 36 jaar zover, de Formule 1 is terug op het circuit van Zandvoort. Wereldberoemde coureurs zoals onze eigen Max Verstappen zullen tijdens deze Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021 strijden om de eerste prijs. Gierende banden en ronkende motoren, fans kunnen hun hart ophalen tijdens dit evenement. Dit zal een enorme toestroom van fans naar het circuit met zich meebrengen. Er worden zo’n 110.000 bezoekers per dag verwacht. Om de verkeersstromen rond dit evenement veilig en effectief te laten verlopen is een speciaal mobiliteitsplan opgesteld en ingediend bij de gemeente Zandvoort. Het mobiliteitsplan bestaat uit de volgende punten:

  • Spreiding van bezoekersstromen.
  • Het creëren van tijdelijke overnachtingen in Zandvoort en/of directe omgeving is de basis van het succes.
  • De trein is de sleutel tot het succes.
  • De fiets is het uithangbord.
  • Inzet pendelbus is noodzakelijk.
  • Inzet georganiseerd busvervoer.
  • Ontmoedigingsbeleid voor bezoekers met auto.
  • Realiseren autoluw gebied.
  • Sturen op zo min mogelijk overlast voor bewoners en bedrijven van zowel Zandvoort als omliggende gemeenten.

Het mobiliteitsplan is opgesteld door de organisatie van de Dutch Grand Prix (DGP) in samenwerking en/of in overleg met alle betrokken stakeholders en ambtelijke partners. Het doel van het plan is om dit evenement veilig en verantwoord te laten verlopen en om inwoners van de gemeente Zandvoort en omliggende regio zoveel mogelijk ruimte en bewegingsvrijheid te kunnen bieden tijdens dit evenement. Het mobiliteitsplan is opgebouwd vanuit het STOMP-principe. STOMP staat voor Stappen, Trappen, Openbaar Vervoer, Mobility As A Service en Personenauto’s. Dit principe is de vertaling van de duurzaamheidsambitie van de DGP voor het onderdeel mobiliteit.

Lees ook: NS verwacht tienduizenden reizigers tijdens Dutch Grand Prix

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email