Onbegrijpelijk dat mensen nog steeds hun huisdier in een auto opsluiten met dit weer. Wijkagenten troffen een hond in een auto in de buurt van Toverland Sevenum. Ze hebben het portier van de auto via een kiertje van het raam kunnen openen en het hondje uit de auto gehaald. De eigenaar van de hond werd proces-verbaal aangezegd. De temperatuur kan in een auto snel oplopen tot boven de 40 graden! Deze hitte is levensgevaarlijk voor honden, want zij kunnen hun warmte moeilijk kwijt. Honden zweten namelijk niet zoals mensen, zij kunnen warmte alleen kwijt via hun voetzolen en via hun tong door te hijgen.

Strafbaarheid en aansprakelijkheid

Volgens de wet is iedereen verplicht om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Degene die dat niet doet, is strafbaar. Degene die de hond in de auto heeft achtergelaten, is ook strafbaar. Als het gaat om een zaak van leven of dood van een hond in een auto, dan kan het inslaan van een autoruit worden aangemerkt als zaakwaarneming. Hierbij handel je in het belang van de eigenaar van de hond en auto. Jouw handelen voorkomt tenslotte meer ‘schade’ aan een eigendom van de eigenaar, namelijk de hond. Eventuele bijkomende schade door dit handelen, zoals de ruit komt dan voor rekening van de eigenaar.

Lees ook: Partij voor de Dieren maakt elektrische auto’s fiscaal aantrekkelijk

De temperatuur kan in een auto snel oplopen tot boven de 40 graden!
Print Friendly, PDF & Email