Print Friendly, PDF & Email

Bij reisoperator TUI staat het land met stip op één als de populairste bestemming maar toch annuleren veel touroperators de Spaanse feestvakanties, of ze overwegen dat te doen. Dat heeft alles te maken met de snel oplopende besmettingen in Spanje en de rol van de discotheken daarin. Spanje moest de reisbestemming worden voor jongeren die deze zomer op zoek zijn naar zon, zee en feest, en die corona willen vergeten. Een van de bestemmingen was de populaire badplaats Lloret de Mar, aan de Costa Brava in de regio Catalonië. Maar die geldt vanaf woensdag als rode zone, omdat de besmettingen er snel oplopen. 

De droom van veel jongeren om al feestend in Spanje de corona-ellende van het voorbije jaar te vergeten, lijkt alweer voorbij.  Reisorganisatie Jongerentravel besliste om alle vertrekken naar Spanje tot zeker eind juli op te schorten. Intussen ligt ook bij reisorganisatie Summer Bash, die momenteel 300 jongeren ter plaatse heeft in Lloret de Mar, volgens de Vlaamse krant Het Nieuwsblad de opschorting op tafel van alle reizen die nog zouden moeten vertrekken.

jongeren

Welke rol de discotheken precies spelen in de oplopende cijfers in Spanje is moeilijk te zeggen. Een grote uitbraak op het eiland Mallorca werd alleszins teruggevoerd tot feestende tieners, die het einde van hun toelatingsexamens voor de universiteit kwamen vieren.  Ze creëerden een perfecte voedingsbodem voor het virus, terwijl ze zich vermengden met mensen uit heel Spanje en daarbuiten, zeiden de lokale gezondheidsautoriteiten. 

Volgens de krant Spaans had minister van Volksgezondheid Carolina Darias het over bijna 6.000 mensen verspreid over Spanje die in quarantaine moesten als gevolg van de cluster van besmettingen op Mallorca. Onder druk van de zorgwekkende evolutie zou intussen 30 tot 40 procent van de clubs in Barcelona besloten hebben om vanaf deze week niet meer te openen. 

Lees ook: NMBS lanceert de Kust-Express tijdens zomervakantie

Lloret de Mar