Waarschijnlijk iets te vroeg alles losgelaten in ons land, geen coronamaatregelen meer, alleen nog 1,5 meter afstand houden van elkaar. In ons land lopen de coronabesmettingen helaas weer op, en de maatregelen worden hierdoor weer aangescherpt. Iedereen houdt zijn hart vast en hoopt dan toch echt wel op vakantie te kunnen deze zomer. De Deltavariant, die volgens diverse media 3 keer besmettelijker is dan het oorspronkelijke virus steekt overal de kop op. Ook in andere landen worden maatregelen weer aangescherpt om verdere verspreiding weer in te dammen. Wie dacht deze zomer lekker onbezonnen naar Frankrijk op vakantie te kunnen gaan in augustus komt bedrogen uit.

Frankrijk heeft al aangekondigd dat per augustus iedereen die een restaurant, bioscoop, winkelcentrum, museum, zwembad of anderen openbare gelegenheid bezoekt, moet bewijzen dat hij of zij volledig gevaccineerd is, negatief getest is of kortgeleden van een coronabesmetting hersteld is. Deze maatregel geldt ook in het openbaar vervoer. Voor 12 tot 17-jarigen zou deze maatregel pas eind augustus gelden. De negatieve PCR-test mag maximaal 48 uur oud zijn en een positief testresultaat mag minimaal 2 weken oud zijn en maximaal 6 maanden oud zijn. Vakantiegangers die dus niet gevaccineerd zijn moeten om ergens binnen te komen zichzelf laten testen, dit kan een duur grapje worden. In Frankrijk kost een PCR-test ongeveer 44 euro. Er zullen waarschijnlijk flinke files aan de grenzen met Frankrijk komen te staan, want er zal vooral op reizigers uit risicolanden streng gecontroleerd worden.

Lees ook: 15 km per uur in straten zonder voetpad

BlaBlaBla
Print Friendly, PDF & Email