Afgelopen vrijdag is de laatste regio in ons land, regio zuid met zomervakantie gegaan. Ondanks de wisselende coronabesmettingen in Europa vertrekken veel Nederlanders één dezer weken op vakantie met hun caravan of vouwwagen of zijn inmiddels al vertrokken. De campings in Europa stromen langzaam aan vol. Om goed voorbereid op vakantie te gaan heeft de ANWB en Autotaalglas afgelopen zaterdag tussen 7:00 en 12:00 uur bij de grensovergang bij parkeerplaats Hazeldonk een vakantiecheck gehouden voor vakantiegangers die met hun auto en caravan op reis willen gaan naar België, Luxemburg en Frankrijk. Elk jaar wordt deze vakantiecheck gehouden door de ANWB, zodat vakantiegangers veilig op reis kunnen gaan.

De ANWB meldt dat er goed gebruik is gemaakt van deze diensten afgelopen zaterdagochtend. In totaal zij er 16 caravans, 1 vouwwagen, 1 camper en 50 auto’s nagelopen op eventuele mankementen. De technische staat van de meeste wagens waren redelijk goed. Het waren vooral kleine dingen, zoals lampjes vervangen, en defecte kentekenplaatverlichting. Één caravan had een storing in de remlichten en er waren caravans die te zwaar waren beladen. Er was zelfs één caravan ruim 200 kilo te zwaar, dit kan gevaarlijke situaties opleveren tijdens het rijden. Bij één auto was de veer van een schokbreker gebroken, die eigenaar is door de ANWB doorverwezen naar het wegenwachtstation in Breda om dit te laten repareren.

Lees ook: Strenge regels voor Nederlanders die naar Duitsland reizen

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Campers en caravans verwoest door brand in Bleiswijk