Trevvel heeft er zin in om vanaf 1 augustus als nieuwe vervoerder de klanten in Capelle a/d IJssel te vervoeren. Ondertussen hebben de meeste klanten het welkomstpakket met daarin de nieuwe Trevvelpas al ontvangen die noodzakelijk is voor het boeken van reizen. Vanwege de uitbreiding in Capelle aan den IJssel zoekt Trevvel ook chauffeurs voor Capelle en voor Rotterdam. Het doelgroepenvervoer in Capelle werd de afgelopen periode uitgevoerd door De Vier Gewesten.

aanbesteding

Het Rotterdamse vervoersbedrijf Trevvel won de Europese aanbesteding voor sociaal-recreatief vervoer, vervoer naar dagbestedingslocaties en leerlingenvervoer. De start in Capelle aan den IJssel betekent een flinke uitbreiding.

“Het gaat om circa 400 extra ritten per dag voor het leerlingenvervoer en voor het sociaal-recreatief vervoer zijn dat er ongeveer 200 meer. Daar komen de ritten van en naar de dagbestedingen nog bij. We zijn blij met zo’n uitdagende nieuwe opdracht en het vertrouwen dat de gemeente Capelle aan den IJssel ons schenkt. Er is de afgelopen weken keihard gewerkt om te zorgen dat wij vanaf 1 augustus in Capelle het hoge serviceniveau halen dat reizigers van ons gewend zijn.”

Directeur Arno van Haasterecht

Sinds begin 2018 verzorgt Trevvel het vervoer voor ouderen, gehandicapten en leerlingen die niet zelfstandig kunnen reizen in Rotterdam. Een enorme klus die naar tevredenheid dagelijks door vele enthousiaste medewerkers wordt uitgevoerd. Het Capelse stadsbestuur meldt in een collegebrief aan de gemeenteraad contact te hebben gezocht met de gemeente Rotterdam. Die liet weten dat de dienstverlening hoog scoort en dat Trevvel het vervoer naar tevredenheid van de gebruikers en de gemeente Rotterdam uitvoert. 

(artikel gaat verder na afbeelding)
De planning software die hiervoor wordt gebruikt is afkomstig van het Eindhovense Pitane Mobility

toonaangevend

Het Rotterdamse vervoersbedrijf is toonaangevend, innovatief en duurzaam. Onlangs verving Trevvel al zijn 165 dieselbussen, waaronder enkele rolstoelbussen, door schonere exemplaren. Sinds half juni zie je de elektrische busjes met de ‘milieuvriendelijke superman’ door Rotterdam rijden. Door het inzetten van slimme technieken en voortdurende innovatie op haar regiecentrale weet Trevvel als geen ander om te gaan met een groot vervoersgebied als Rotterdam. De planning software die hiervoor wordt gebruikt is afkomstig van het Eindhovense Pitane Mobility. Daarnaast investeerde het bedrijf in een app, klantenportaal en spraaktechnologie.

Captain Trevvel

De bussen zijn zeer herkenbaar. Op de zijkant van de bus staat een plaatje met een superman die Captain Trevvel heet. De bus kan 300 kilometer afleggen voordat hij aan de laadpaal moet. De voertuigen zijn comfortabeler, nieuw en stil. Aan laadpunten geen gebrek want de gemeente Rotterdam installeert de laadplekken dichtbij de woningen van de chauffeurs. Ondanks alle investeringen en innovatie bleven de ritkosten voor de klanten van het bedrijf blijven gelijk. 

Lees ook: Trevvel start vervoer voor Stichting Humanitas weer op

Op de zijkant van de bus staat een plaatje met een superman die Captain Trevvel heet
Print Friendly, PDF & Email