Maasstad Regie Centrale behoort tot een van de beste personenvervoerders in de Rotterdamse regio en is actief in taxivervoer en leerlingenvervoer voor opdrachtgevers en personenvervoer voor zorginstellingen. De onderneming stelt hoge eisen aan het niveau van haar mensen, automatisering en middelen. Het verduurzamen van de vloot krijgt daarbij alle prioriteit. Afgelopen week mochten Harun Yildiz en Sjaak de Winter namens MRC de sleutels in ontvangst nemen van Zeeuw & Zeeuw. Het bedrijf vertegenwoordigt de merken Renault, Dacia, Kia, Nissan, Mitsubishi, Ford en Hyundai.

Het Rotterdamse vervoersbedrijf Maasstad Regie Centrale sleepte het eerste perceel leerlingenvervoer Drechtsteden in de wacht voor de gemeenten Barendrecht, Hoeksche Waard, Capelle aan den IJssel, Nissewaard, Ridderkerk en Rotterdam. Dat het bedrijf hard aan de weg timmert met het ’tenderteam’ mag duidelijk zijn en zal de komende maanden zichtbaar worden.

Vanaf de start heeft men zich met nadruk gericht op het zogenaamde contractvervoer, hedendaags het doelgroepenvervoer. De economische afweging om enkel vooraf goed te berekenen contracten te willen uitvoeren is niet de belangrijkste drijfveer geweest voor dit van origine familiebedrijfje van de twee broers. 

Lees ook: Maasstad wint aanbesteding leerlingenvervoer

"Geld is geen drijfveer geweest bij de soms onstuimige groei die het bedrijf heeft door gemaakt."

Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Vliegende cijfers over stabiliteit en afname van lokale luchthavens