Weer steeds meer mensen maken gelukkig gebruik van het openbaar vervoer. Dit is natuurlijk tijden anders geweest door het advies van ons kabinet om hier alleen gebruik van te maken als dit echt noodzakelijk was. Gelukkig is dit verleden tijd en blijft dit verleden tijd. Veel mensen gaan weer naar hun werk en naar school en dit is te merken in de trein, het is weer stukken drukker dan we de laatste tijd gewend waren. NS doet er elke dag weer alles aan om reizigers een snelle en makkelijke reis te bieden. De Nederlandse Spoorwegen meldt dat ze een nieuwe functie hebben in de NS-app, de functie: In de buurt. Met deze functie kunnen reizigers die op een onbekende plek zijn snel een reis plannen.

“Wij willen ervoor zorgen dat de NS-app jou de hele dag helpt bij een snelle en simpele reis, waarbij je zelf kiest hoe je reist.” Met In de buurt laat NS alvast zien welke mogelijkheden een reiziger om zich heen heeft. Je ziet de vervoeropties die op dat moment voor jou het meest dichtbij en relevant zijn. NS wil in de toekomst nog meer vervoermiddelen toevoegen, denk bijvoorbeeld aan deelscooters of -auto’s. Onze app is steeds meer een reisgenoot die je vertelt welke opties je hebt en vervolgens helpt met plannen”.

NS-app funtie: In de buurt.

Reizigers kunnen in één oogopslag zien welke opties aan openbaar vervoer er op dat moment in de directe omgeving beschikbaar zijn. Dit maakt reizen nog makkelijker en toegankelijker want je kunt zelf een vervoermiddel kiezen zoals bijvoorbeeld een OV-fiets of het openbaar vervoer. In de toekomst komen hier waarschijnlijk nog meer vervoersmiddelen bij zoals deelscooters, deelauto’s en deelfietsen. Ook kun je deze dan betalen via de NS-app. NS heeft hier een goede stap gezet in de ontwikkeling van een brede mobiliteitsapp. Als je de app opent kun je als je onder in het scherm op In de buurt klikt alle dichtstbijzijnde treinstations, metrostations, tramstations en bushaltes zien. Ook kun je zien waar de dichtstbijzijnde OV-fietsen staan en je kunt alle voorzieningen op de stations zien.

Lees ook  Reizigers buitenspel in het nieuwe tijdperk van NS Samenreiskorting

Foto midden: NS beeldbank.

Lees ook: VVN start met campagne: Meedoen is makkelijk

Print Friendly, PDF & Email