Maandag was het moment eindelijk aangebroken. In het Louwman Museum in Den Haag werden de winnaars van de Automotive Innovation Award bekend gemaakt. Volgens het jury rapport heeft de Ebusco 3.0 de prijs gewonnen omdat deze innovatie een significante bijdrage levert aan duurzaam en betaalbaar openbaar vervoer. De Ebusco 3.0 is een revolutionair model. De lichtgewicht body van koolstofvezelcomposiet is gebaseerd op ruimtevaarttechnologie, wat bijdraagt ​​aan het onderscheidende vermogen van de bus. Daarnaast onderscheidt de Ebusco 3.0 zich, naast het gewicht, in zijn kilometerbereik op een ‘single charge’ en de levensduur.

‘’Samen hebben we de afgelopen jaren ontzettend hard gewerkt aan de ontwikkeling van de lichtgewicht composieten body van onze elektrische bus. Deze award beloont al de passie en inzet van al mijn collega’s en toont onze toewijding aan continue innovatie.’’

Peter Bijvelds (CEO Ebusco)

Ebusco krijgt een prachtige plek in de eregalerij met winnaars van eerdere edities: Moby Park [2015], TomTom, NXP en Dutch Green Carbon [2017] en Punch Powertrain, Monotch en Lightyear [alle 2019]. Eerder won Ebusco de JEC Composites Innovation Award, de Automotive Brand Contest en het Innovation label Busworld Europe met de Ebusco 3.0. Ebusco streeft ernaar om een betere leefomgeving te creëren door veilige, duurzame, emissievrije en betaalbare transport ecosystemen te ontwikkelen. Hiermee wil Ebusco de transitie naar duurzaam openbaar vervoer aanjagen

Over Ebusco

Ebusco richt zich op het ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van emissievrije bussen en laadsystemen, evenals het leveren van ondersteunende producten en diensten voor het ecosysteem van elektrische voertuigen. Als innovatieve koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen biedt Ebusco een totaaloplossing voor een schonere en betere leefomgeving. De bussen van Ebusco rijden momenteel in meerdere landen in Europa, waaronder grote steden als Amsterdam, Frankfurt en München. Ebusco is opgericht in 2012 en heeft haar hoofdkantoor in Deurne, Nederland.

Lees ook: Ebusco levert elektrische bussen van volledig composiet

Automotive Innovation Award
Print Friendly, PDF & Email