De website van Virgin Atlantic crashte tijdelijk toen Britten voor het eerst in meer dan een jaar vluchten probeerden te boeken om de VS te bezoeken. Het nieuws dat volledig gevaccineerde Britse reizigers vanaf november de VS kunnen bezoeken was aanleiding voor een explosie van boekingen. Het Witte Huis heeft plannen om het algemene verbod van 18 maanden voor buitenlandse reizigers om het land binnen te komen op te heffen. Het verbod werd ingevoerd door voormalig president Donald Trump aan het begin van de coronaviruspandemie .

Reissite Skyscanner zag direct een reactie op het nieuws. Het rapporteerde een toename van 54 procent van het siteverkeer na de aankondiging in vergelijking met dezelfde tijd vorige week. De VS is momenteel de zevende meest gezochte bestemming wereldwijd op Skyscanner. De meest populaire data gezocht door Britse reizigers op of rond Thanksgiving op 25 november.

toerisme

Reizen tussen het VK en de VS is goed voor een aanzienlijk deel van het toerisme voor beide landen, met name tussen Londen en New York. Terwijl reizigers tijdens de pandemie in grote aantallen zijn blijven zoeken naar vluchten tussen het VK en de VS, waren de meeste geboekte tarieven voornamelijk essentiële reizen op korte termijn. De aankondiging van de Amerikaanse regering dat volledig gevaccineerde Britse bezoekers vanaf november de VS kunnen binnenkomen, is een belangrijke mijlpaal voor de heropening van reizen op grote schaal, waardoor consumenten en bedrijven reizen naar de VS met vertrouwen kunnen boeken.

Het nieuws zal ongetwijfeld worden verwelkomd door luchthavens als Heathrow. Volgens het Foreign, Commonwealth and Development Office bezochten jaarlijks ongeveer 3,8 miljoen Britten de VS voorafgaand aan de pandemie. Het nieuws werd geprezen door luchtvaartmaatschappijen en reisexperts.

Lees ook: Vaccinatieverplichting diverse bestemmingen lastig voor KLM

vlucht van Londen naar Los Angeles met Virgin Atlantic Airbus A340 airliner
Print Friendly, PDF & Email