Print Friendly, PDF & Email

Vervoersapp Gaiyo biedt reizigers in de regio Utrecht meer mogelijkheden. Sinds kort verkoopt de app digitale tickets voor de bussen of trams van U-OV. Gaiyo is een samenwerking aangegaan met U-OV, de openbaar vervoersmaatschappij van Utrecht en omstreken, en verkoopt per heden twee soorten U-OV-tickets vanuit de app; 1-uurs-tickets en dagkaarten. Reizigers van de bus of de tram krijgen na aankoop het digitale toegangsbewijs direct in de app te zien en dienen deze aan de buschauffeur te tonen om toegang te krijgen.

Gratis reizen
Ter ere van de samenwerking geeft Gaiyo iedereen die, van 27 september t/m 3 oktober a.s., via de app een U-OV ticket koopt eenmalig maximaal €5 reistegoed cadeau. Dit tegoed wordt maandag 4 oktober op de Gaiyo wallet gestort. De actievoorwaarden zijn na te lezen op de website. Met deze actie wil Gaiyo gebruikers kennis laten maken met een eenvoudige manier van het plannen, boeken en betalen van de OV-reis via de app.

Realtime overzicht
Gaiyo biedt realtime overzicht van alle reismogelijkheden en -combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dat varieert van trein, tram en bus tot deelvervoer (zoals deelfiets, elektrische deelscooter of -auto). In de app kan men verschillende vervoersopties boeken en zelfs parkeeracties starten zonder transactiekosten. Ook helpt Gaiyo reizigers de OV-reis binnen Utrecht te combineren met bijvoorbeeld het vinden van een P+R of het boeken van een deelfiets.

Steeds completer
Vorige maand ging Innovactory, het bedrijf achter de app, ook al samenwerkingen aan met de Rotterdamse vervoersbedrijf RET, HTM-Fiets en bakfietsaanbieder Cargoroo. De Volkskrant roemde Gaiyo eind vorig jaar al als “de meest overzichtelijke en uitgebreide vervoersapp van dit moment”.

Lees ook: Bakfietsen van Cargoroo nu ook te vinden in Gaiyo app