Vier decennia lang waren Holger Goldberg van de Fachvereinigung Nordrhein en Peter Zander het vaste organisatieteam van de ‘Europäische Taxi Messe’ (ETM) – de grootste taxivakbeurs in Europa – en was de Keulse Messe elke twee jaar het ontmoetingspunt voor de (voornamelijk) Duitse taxisector. Voor 2022 (4-5 november 2022) is er nogal wat veranderd: met Holger Goldberg is onlangs de tweede bezieler van de vakbeurs gepensioneerd en is er een nieuwe organisatie, organisator en locatie gekomen.

Volgens het vakblad Personenvervoer Magazine wordt In 2022 de vakbeurs gehouden in de beursgebouwen in Essen en is Michael Stehr de organisator bij het Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). De andere beroepsvereniging (Bundesverband Taxi und Mietwagen – BVTM) is niet langer betrokken bij de ETM. Veel van het ‘oude’ moet bewaard blijven, zo is de bedoeling, maar het commerciële en politieke kaderprogramma zal door de veranderde verenigingsstructuur flink veranderen.

Stehr is alvast overtuigd van de verhuizing naar Essen: “Essen heeft ons als locatie voor de Europese taxibeurs in alle opzichten overtuigd. Met de moderne infrastructuur en de juiste grootte van het terrein vinden onze exposanten de ideale omstandigheden voor een succesvol beursoptreden.”

De vakbeurs wordt op dezelfde manier opgezet als de afgelopen decennia, zoals de nieuwe voorzitter van de branchevereniging, Markus Gossmann, benadrukt: “De brancheorganisatie zal op de volgende beurs veel gevestigde tradities voortzetten. Dit omvat zowel de commercieel-politieke evenementen als de bekende loterij. De tentoonstelling en de commercieel-politieke evenementen weerspiegelen een groot aantal nieuwe onderwerpen die momenteel de sector bezighouden. Naast de  klassieke taxivoertuigen en minibussen, plus speciale voertuigen voor het vervoer van gehandicapten, omvat het aanbod van exposanten op de Europese taxivakbeurs ook voertuigen met nieuwe aandrijfconcepten. Ook verwachten we een groter aanbod van producenten van informatietechnologie voor centrales en voertuigen, evenals van betalingssystemen.”

Voor het eerst in de lange geschiedenis van de ETM was er door de corona-contactbeperkingen in het najaar van 2020 een onderbreking van de gebruikelijke tweejarige cyclus. In het voorjaar van 2020 was al besloten om de volgende beurs van 4 tot 5 november 2022 te houden.

Het is nog niet duidelijk of het traditionele taxicongres van de IRU, dat de afgelopen jaren altijd parallel aan de beurs werd gehouden en zorgde voor een groot aantal internationale bezoekers, met de vakbeurs meeverhuist naar Essen. De voorzitter van de IRU-taxigroep, Christian Holzhauser, gaf in het Duitse taxivakblad Taxi Times aan dat er daarover nog geen afspraak is gemaakt en er dus ook nog geen besluit is genomen.

De verschuiving qua organisator heeft daar zeker ook mee te maken. Inmiddels kent Duitsland sinds de jaarwisseling 2020/2021 twee taxi-beroepsorganisaties, de TMV en het BVTM. Die gewijzigde verenigingsstructuur zal ook van invloed zijn op het kaderprogramma van de Europese beurs.

Tot nu toe organiseerde de Fachvereinigung Nordrhein de vakbeurs altijd samen met de BVTM. Maar na de split rond de jaarwisseling 2020/2021 en de start van de nieuwe organisatie TMV – met daarin ook de Fachvereinigung Nordrhein – zijn er twee taxi-beroepsverenigingen.

TMV zal zeker de dag vóór de vakbeurs in Essen haar jaarlijkse ledenvergadering houden en het conferentieprogramma – dat de vorige keer nog door de BVTM werd georganiseerd – van de beurs vormgeven met de nadruk op economische en politieke zwaartepunten voor de sector. De gedeeltelijke deregulering van de Duitse taxi- en huurautosector zal daarbij zeker een rol spelen.

Vier decennia lang waren Holger Goldberg van de Fachvereinigung Nordrhein en Peter Zander het vaste organisatieteam van de ‘Europäische Taxi Messe’ (ETM) – de grootste taxivakbeurs in Europa – en was de Keulse Messe elke twee jaar het ontmoetingspunt voor de (voornamelijk) Duitse taxisector. Voor 2022 (4-5 november 2022) is er nogal wat veranderd: met Holger Goldberg is onlangs de tweede bezieler van de vakbeurs gepensioneerd en is er een nieuwe organisatie, organisator en locatie gekomen.

In 2022 wordt de vakbeurs gehouden in de beursgebouwen in Essen en is Michael Stehr de organisator bij het Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). De andere beroepsvereniging (Bundesverband Taxi und Mietwagen – BVTM) is niet langer betrokken bij de ETM. Veel van het ‘oude’ moet bewaard blijven, zo is de bedoeling, maar het commerciële en politieke kaderprogramma zal door de veranderde verenigingsstructuur flink veranderen.

Stehr is alvast overtuigd van de verhuizing naar Essen: “Essen heeft ons als locatie voor de Europese taxibeurs in alle opzichten overtuigd. Met de moderne infrastructuur en de juiste grootte van het terrein vinden onze exposanten de ideale omstandigheden voor een succesvol beursoptreden.”

De vakbeurs wordt op dezelfde manier opgezet als de afgelopen decennia, zoals de nieuwe voorzitter van de branchevereniging, Markus Gossmann, benadrukt: “De brancheorganisatie zal op de volgende beurs veel gevestigde tradities voortzetten. Dit omvat zowel de commercieel-politieke evenementen als de bekende loterij. De tentoonstelling en de commercieel-politieke evenementen weerspiegelen een groot aantal nieuwe onderwerpen die momenteel de sector bezighouden. Naast de  klassieke taxivoertuigen en minibussen, plus speciale voertuigen voor het vervoer van gehandicapten, omvat het aanbod van exposanten op de Europese taxivakbeurs ook voertuigen met nieuwe aandrijfconcepten. Ook verwachten we een groter aanbod van producenten van informatietechnologie voor centrales en voertuigen, evenals van betalingssystemen.”

Voor het eerst in de lange geschiedenis van de ETM was er door de corona-contactbeperkingen in het najaar van 2020 een onderbreking van de gebruikelijke tweejarige cyclus. In het voorjaar van 2020 was al besloten om de volgende beurs van 4 tot 5 november 2022 te houden.

Het is nog niet duidelijk of het traditionele taxicongres van de IRU, dat de afgelopen jaren altijd parallel aan de beurs werd gehouden en zorgde voor een groot aantal internationale bezoekers, met de vakbeurs meeverhuist naar Essen. De voorzitter van de IRU-taxigroep, Christian Holzhauser, gaf in het Duitse taxivakblad Taxi Times aan dat er daarover nog geen afspraak is gemaakt en er dus ook nog geen besluit is genomen.

De verschuiving qua organisator heeft daar zeker ook mee te maken. Inmiddels kent Duitsland sinds de jaarwisseling 2020/2021 twee taxi-beroepsorganisaties, de TMV en het BVTM. Die gewijzigde verenigingsstructuur zal ook van invloed zijn op het kaderprogramma van de Europese beurs.

Tot nu toe organiseerde de Fachvereinigung Nordrhein de vakbeurs altijd samen met de BVTM. Maar na de split rond de jaarwisseling 2020/2021 en de start van de nieuwe organisatie TMV – met daarin ook de Fachvereinigung Nordrhein – zijn er twee taxi-beroepsverenigingen.

TMV zal zeker de dag vóór de vakbeurs in Essen haar jaarlijkse ledenvergadering houden en het conferentieprogramma – dat de vorige keer nog door de BVTM werd georganiseerd – van de beurs vormgeven met de nadruk op economische en politieke zwaartepunten voor de sector. De gedeeltelijke deregulering van de Duitse taxi- en huurautosector zal daarbij zeker een rol spelen.

Vier decennia lang waren Holger Goldberg van de Fachvereinigung Nordrhein en Peter Zander het vaste organisatieteam van de ‘Europäische Taxi Messe’ (ETM) – de grootste taxivakbeurs in Europa – en was de Keulse Messe elke twee jaar het ontmoetingspunt voor de (voornamelijk) Duitse taxisector. Voor 2022 (4-5 november 2022) is er nogal wat veranderd: met Holger Goldberg is onlangs de tweede bezieler van de vakbeurs gepensioneerd en is er een nieuwe organisatie, organisator en locatie gekomen.

Volgens het vakblad Personenvervoer Magazine wordt in 2022 de vakbeurs gehouden in de beursgebouwen in Essen en is Michael Stehr de organisator bij het Taxi- und Mietwagenverband Deutschland (TMV). De andere beroepsvereniging (Bundesverband Taxi und Mietwagen – BVTM) is niet langer betrokken bij de ETM. Veel van het ‘oude’ moet bewaard blijven, zo is de bedoeling, maar het commerciële en politieke kaderprogramma zal door de veranderde verenigingsstructuur flink veranderen.

Stehr is alvast overtuigd van de verhuizing naar Essen: “Essen heeft ons als locatie voor de Europese taxibeurs in alle opzichten overtuigd. Met de moderne infrastructuur en de juiste grootte van het terrein vinden onze exposanten de ideale omstandigheden voor een succesvol beursoptreden.”

De vakbeurs wordt op dezelfde manier opgezet als de afgelopen decennia, zoals de nieuwe voorzitter van de branchevereniging, Markus Gossmann, benadrukt: “De brancheorganisatie zal op de volgende beurs veel gevestigde tradities voortzetten. Dit omvat zowel de commercieel-politieke evenementen als de bekende loterij. De tentoonstelling en de commercieel-politieke evenementen weerspiegelen een groot aantal nieuwe onderwerpen die momenteel de sector bezighouden. Naast de  klassieke taxivoertuigen en minibussen, plus speciale voertuigen voor het vervoer van gehandicapten, omvat het aanbod van exposanten op de Europese taxivakbeurs ook voertuigen met nieuwe aandrijfconcepten. Ook verwachten we een groter aanbod van producenten van informatietechnologie voor centrales en voertuigen, evenals van betalingssystemen.”

Voor het eerst in de lange geschiedenis van de ETM was er door de corona-contactbeperkingen in het najaar van 2020 een onderbreking van de gebruikelijke tweejarige cyclus. In het voorjaar van 2020 was al besloten om de volgende beurs van 4 tot 5 november 2022 te houden.

Het is nog niet duidelijk of het traditionele taxicongres van de IRU, dat de afgelopen jaren altijd parallel aan de beurs werd gehouden en zorgde voor een groot aantal internationale bezoekers, met de vakbeurs meeverhuist naar Essen. De voorzitter van de IRU-taxigroep, Christian Holzhauser, gaf in het Duitse taxivakblad Taxi Times aan dat er daarover nog geen afspraak is gemaakt en er dus ook nog geen besluit is genomen.

De verschuiving qua organisator heeft daar zeker ook mee te maken. Inmiddels kent Duitsland sinds de jaarwisseling 2020/2021 twee taxi-beroepsorganisaties, de TMV en het BVTM. Die gewijzigde verenigingsstructuur zal ook van invloed zijn op het kaderprogramma van de Europese beurs.

Tot nu toe organiseerde de Fachvereinigung Nordrhein de vakbeurs altijd samen met de BVTM. Maar na de split rond de jaarwisseling 2020/2021 en de start van de nieuwe organisatie TMV – met daarin ook de Fachvereinigung Nordrhein – zijn er twee taxi-beroepsverenigingen.

TMV zal zeker de dag vóór de vakbeurs in Essen haar jaarlijkse ledenvergadering houden en het conferentieprogramma – dat de vorige keer nog door de BVTM werd georganiseerd – van de beurs vormgeven met de nadruk op economische en politieke zwaartepunten voor de sector. De gedeeltelijke deregulering van de Duitse taxi- en huurautosector zal daarbij zeker een rol spelen.

Lees ook: Mercedes Benz icoon Henri Tordoir stopt taximeter

Europäische Taxi Messe ‘nieuwe stijl’ verhuist in 2022 van Keulen naar Essen
Print Friendly, PDF & Email