Print Friendly, PDF & Email

Jorin Aardoom, manager Data & Innovation bij DPD, heeft onlangs op de Parcel + Post Expo 2021 in Wenen de Parcel & Postal Technology International award 2021 in de categorie Last Mile Delivery Innovation in ontvangst genomen. DPD Nederland won deze award voor de innovatieve app DPDrivR. De jury, bestaande uit CEO’s en directors van post & pakketdiensten wereldwijd, kon in totaal uit circa 100 inzendingen kiezen. DPD nam het in de categorie Last Mile Delivery Innovation onder andere op tegen bedrijven zoals Rakuten Super Logistics, Paztir & Citkar.

DPDrivR app
Met de DPDrivR app krijgen pakketbezorgers dagelijks direct inzicht in hun individuele prestaties, die onder andere zijn gericht op bezorgprestaties en klantbeoordelingen. Door middel van gamification motiveert DPD de bezorgers om hun prestaties continu te blijven verbeteren. Hiermee laat DPD de bezorgers door spelelementen vanuit een positieve en motiverende insteek ontwikkelen. Zo kunnen de bezorgers punten scoren wanneer zij verschillende prestaties behalen en daarmee ook medailles verdienen, bijvoorbeeld door de magische grens van 10.000 gereden kilometers voor DPD te bereiken. Door de app weet de pakketbezorger beter dan ooit tevoren wat er verwacht wordt omtrent de bezorgprestaties en is direct in staat om deze prestaties te verbeteren. Het werkt motiverend om positieve feedback te krijgen en niet alleen te horen wanneer het misgaat.

Toegenomen pakketten  
Door corona is het aantal pakketten dat dagelijks bezorgd moet worden enorm toegenomen. Deze toegenomen werkdruk vraagt continu om verbeteringen en oplossingen rondom het bezorgproces. DPD is ervan overtuigd dat DPDrivR een mooie bijdrage levert aan een verbeterde dienstverlening.  

“We zijn ontzettend trots dat we deze mooie, internationale award in ontvangst mogen nemen. Er waren zoveel goede inzendingen en het is een eer dat een beroepsjury onze inzending als beste heeft beloond. Er is ontzettend hard gewerkt aan de uitwerking van de app en dan is het winnen van zo’n award een mooie bekroning. Met de DPDrivR app worden onze pakketbezorgers op een positieve manier gemotiveerd om de bezorgprestaties verder te vergroten. Door ook de positieve klantervaringen voor hen inzichtelijk te maken. Daarbij wil ik nogmaals benadrukken dat onze bezorgers het afgelopen jaar te maken hebben gehad met een enorme toename in het aantal te bezorgen pakketten. Wij zijn heel trots op hoe zij zijn omgegaan met die continue piek en wij danken hen voor hun enorme toewijding en inzet. ”