Print Friendly, PDF & Email

Minder CO2-uitstoot door gebruik van natuurlijke en lichtgewicht materialen, aandrijvingstechnologieën, energieopslag en smart mobility. Met deze thema’s zet de Nederlandse Automotive industrie zich vandaag in de schijnwerpers tijdens Technology for Automotive 2021 in het Mikrocentrum te Veldhoven. De plek waar de industrie laat zien waarom zij de drijvende kracht zijn achter belangrijke innovaties in de mobiliteit. Tijdens het evenement dat georganiseerd wordt door RAI Automotive Industry NL en het Mikrocentrum, laten toeleveranciers hun meerwaarde en inzet zien bij de ontwikkeling van hoogwaardige technologieën.

De Automotive sector is de belangrijkste drijvende kracht achter innovaties in het wegvervoer. Ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid, verkeersveiligheid en connectiviteit komen voor een belangrijk deel uit investeringen van deze industrie. De totale Europese automotive industrie investeert jaarlijks meer dan 60 miljard euro in onderzoek en ontwikkeling en is daarmee de grootste investeerder in R&D van Europa.

Tijdens Technology for Automotive zet RAI Automotive Industry NL Nederland als hightech land in de auto- en truckindustrie op de kaart. Centraal hierbij staat hoe de industrie in tijden van grote uitdagingen door innovatie en samenwerking toch weet te excelleren en een belangrijke bijdrage levert aan onder meer het behalen van de klimaatdoelen en digitaliseringsambitie.  

Invulling programma
Het evenement bestaat uit een plenair programma onder leiding van Carlo van de Weijer met diverse spraakmakende sprekers zoals professioneel autocoureur Jan Lammers, oprichter van Donkervoort Automobielen Joop Donkervoort, Timo Möller hoofd van afdeling ‘Future Mobility’ bij adviesbureau McKinsey en Joris Fokkelman van Vitesco Technologies. Hij spreekt over elektrische mobiliteit. Uiteraard zullen ook diverse andere bedrijven uit de Automotive industrie komen spreken over technologische ontwikkelingen op het gebied van onder meer materiaalgebruik en elektrificatie.  

Naast het plenaire gedeelte, kunnen bezoekers van de beurs ook op de beursvloer direct ervaren welke veelbelovende technologieën en toepassingen anno 2021 worden ontwikkeld en oplossingen bieden voor de maatschappelijke en economische uitdagingen van deze tijd.  

Nederlandse Automotive industrie
De Nederlandse Automotive maakindustrie produceert in Nederland jaarlijks voor circa 20 miljard euro aan producten en diensten die (indirect) worden gebruikt in de auto- en truckindustrie. De sector biedt in Nederland werkgelegenheid aan zo’n 55.000 mensen. Nederland is daarom een belangrijke speler in de ontwikkeling en productie van technologie en onderdelen voor de auto- en truckbouwers. In de Automotive Disruption Radar van adviesbureau Roland Berger neemt Nederland zelfs de eerste plek in beslag. Niet alleen hardware maar ook software afkomstig uit Nederland is daarom steeds vaker te vinden in de moderne auto of truck. Maar ook vindt een deel van de producten vaker afzet buiten de automotive markt, waardoor deze bedrijven minder gevoelig zijn geworden voor schommelingen in de auto- en truckverkopen. De toeleveringsmarkt groeit nog steeds en is inmiddels een onmisbare pijler in onze economie, aldus de Koninklijke RAI Vereniging.

Lees ook: Populariteit deelauto blijkt luchtkasteel

Technology for Automotive 2021 in het Mikrocentrum te Veldhoven.