Of thuiswerken kan vervangen worden door coworkingplekken is maar de vraag. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan moeten we vooral niet dergelijke plekken opzoeken. Een coworkingspace voorziet flexibele werkplekken voor telewerkers, freelancers en zelfstandigen die liever niet thuis aan de keukentafel werken. Ze voorzien de nodige professionele omkadering zoals wifi, printers én een koffiemachine  zodat jij in alle comfort kan werken.  

De vraag is natuurlijk of dergelijke werkplekken de aangewezen oplossing zijn om werknemers bij de bedrijven weg te houden omdat code rood steeds dichter bij komt en de overheid het thuiswerken adviseert. Nu telewerken de norm is en de ‘vaste’ werkplek ingeruild moet worden voor een thuiswerkplek, zoeken velen onderdak in deze bijzondere tijden bij coworkingspaces. Die doe er alles aan om een coronaproof werkplek aan te bieden.

coworken

Coworkingplekken bieden een flexibele oplossing om dichtbij huis maar toch in een professionele omgeving te werken. Het is niet de bedoeling van de overheid om de werkplekken massaal te verplaatsen naar dat soort plekken waar men alsnog kan verzamelen. Friday Cowork is gelegen in het Groen Kwartier in Berchem en heeft een ruim aanbod aan formules om gebruik te maken van haar mooie ruimtes. LODGE.co vind je in de kantoren van Groep ENGIE in Antwerpen (Diamantwijk) en Brussel (omgeving Noordstation). Ook Bar d’Office heeft verschillende ruimtes in het Antwerpse en daarbuiten. Het heeft een speciaal aanbod voor bedrijven in de provincie Antwerpen die tijdens de coronacrisis oplossingen zoeken.

Lees ook: Veel bedrijven willen thuiswerken blijven hanteren

een flexibele oplossing om dichtbij huis maar toch in een professionele omgeving te werken
Print Friendly, PDF & Email