Helaas het is weer zover, we zitten sinds afgelopen zondag weer in een zware lockdown. Nederland zit helemaal op slot, alle gevreesde regels van de vorige lockdown zijn weer werkelijkheid geworden. En dit net voor de feestdagen, als iedereen zijn inkopen nog moet gaan doen en waarschijnlijk in eigen land ergens op een vakantiepark zit waar dus ook niks te beleven valt omdat alles daar dicht is. Onder andere niet-essentiële winkels, scholen en restaurants zijn wederom gesloten en kerst en oud en nieuw zullen we dit jaar ook weer in kleine kring moeten vieren.

Uitgezonderde dienstverlening zoals tankstations, apotheken, bibliotheken, rijscholen, de notaris of advocaat zijn wel open. PostNL heeft het in deze maanden altijd al superdruk maar zal door deze lockdown nog een tandje harder moeten werken om ook de komende weken alle post en pakketten tijdig te kunnen bezorgen. Het bedrijf neemt in deze tijd van het jaar al aanvullende maatregelen vanwege de grote drukte. Die maatregelen worden in verband met de nieuwe lockdown tot half januari verlengd om de extra drukte op te kunnen vangen.

Het CBR laat weten dat de theorie- en praktijkexamens, toetsen, rijtesten en cursussen van het CBR gewoon door kunnen gaan omdat deze onder de essentiële dienstverlening vallen. Je rijbewijs halen is volgens het CBR van groot belang voor de mobiliteit in Nederland, daarom gaan ook de nascholingscursussen voor de beroepschauffeurs gewoon door. Het CBR neemt uiteraard alle maatregelen in acht en de veiligheid en gezondheid van klanten, partners en collega’s staan voorop om veilig examen te kunnen doen. Examens en theorie-examens kunnen kosteloos worden uitgesteld mocht iemand klachten hebben.

Lees ook  PostNL neemt maatregelen tegen FNV-acties

Het CBR heeft een aantal extra maatregelen getroffen en deze gelden tot tenminste 14 januari. Ze maken geen uitzonderingen voor het niet kunnen gebruiken van mondkapjes. Als dit nodig is, stellen ze het examen uit. Ze gaan niet met meer dan twee mensen op pad, om het aantal contacten te beperken. Dit betekent onder andere dat opleiders niet meer meerijden bij het AVD-examen. Opleiders niet meer meelopen bij het AVB-examen. Opleiders niet meer meerijden bij het AM2-examen. Het examen directiechauffeur niet wordt afgenomen. Ze geen WRM-stages en RIS-begeleiding doen. Binnen alle CBR-locaties blijft het mondkapje op. De enige uitzondering geldt voor deelnemers aan cursussen, zij mogen het mondkapje afdoen als ze gaan zitten. De horeca is uiteraard gesloten voor bezoekers. Rijscholen kunnen gelukkig tijdens deze lockdown nog wel rijles geven, alleen niet meer na 17:00 uur.

Lees ook: Meer dan 68.000 tellerstanden van motoren geregistreerd

Het CBR heeft een aantal extra maatregelen getroffen en deze gelden tot tenminste 14 januari.
Print Friendly, PDF & Email