Pitane Image

Boeken, betalen en reizen. Na het ontvangen van de QR-code stapt de klant op de taxi af waarin de chauffeur met behulp van zijn Pitane Driver App de QR-code scant en alle informatie over de rit kan opvragen en de rit volledig automatisch kan starten. Die innovatie maakt een einde aan de wanorde op luchthavens of bij winkelcentra bij de taxichauffeurs. De mobiele software voor klanten maakt deel uit van de nieuwe mobiele producten die het Eindhovense Pitane BV op de markt brengt vanaf september. Met Pitane Arrive, Pitane Driver en Gate 12 is elk taxibedrijf voorzien van de modernste snufjes zonder dure investeringen. Met de Pitane Arrive applicatie is de reiziger altijd in contact met de taxichauffeur en kan de rit volledig realtime volgen op zijn eigen mobiele telefoon.

luchthavens

Met de nieuwste Pitane Arrive versie kan men als klant boeken op zijn eigen mobiele telefoon. De software kan eveneens worden geplaatst in de aankomsthal op een informatie- of boekingszuil voorzien van een ticketprinter. Na het ontvangen per email of afdrukken van de QR-code stapt de klant op de taxi af waarin de chauffeur met behulp van zijn Pitane Driver App de QR-code kan scannen en alle rit informatie kan ophalen en de rit volledig automatisch kan starten. Eens gescand en in de taxi de rit gestart is de QR-code onbruikbaar geworden.

customer experience 

Waar het om gaat is de ervaring bij de  reiziger. Die wil niet onderhandelen, geen gedoe meer over de prijzen, het omrijden van de chauffeur of de taalproblemen bij toeristen. Met deze oplossing is alles vooraf geregeld en volledig onder controle. Is geen taxi beschikbaar wordt automatisch een taxi in de buurt naar de klant gestuurd. Chauffeurs zien pas wat het traject is na het scannen van de QR-code, dus ook geen gedoe meer over korte ritten die worden geweigerd door de taxichauffeur.

"Hiermee luiden wij een nieuw tijdperk in voor de sector. De nieuwe Pitane software draagt zorg voor het volledige proces van boeken tot betalen en daarna automatisch toewijzen aan de juiste taxi. Hier komt niemand meer aan te pas op de centrale. Ook taxichauffeurs die geen gebruik maken van Pitane software op hun centrale kunnen aankloppen en gebruik maken van deze diensten. De kosten zijn helder per ritopdracht, dus eigen investeringen zijn niet noodzakelijk. Geen mooie verhalen, maar werkelijkheid!"

(Tekst loopt door onder de foto)
Pitane Arrive

anoniem reizen

Natuurlijk wil niet iedereen een account aanmaken maar wel kunnen boeken. Ook dit is mogelijk via Pitane Arrive zodat anoniem reizen tot de mogelijkheden behoort. Naast het boeken van ritten heeft uw klant de mogelijkheid de rit direct af te rekenen via de mobiele applicatie, al zijn actuele reserveringen in te zien, historie opdrachten te bekijken en annuleringen te melden via de applicatie. Ook aan het registeren van klachten werd ruime aandacht geschonken. Via een vijf sterrensysteem kan de klant zijn rit beoordelen. 

Het nieuwe systeem geniet ruime belangstelling in Nederland en België. Winkelcentra, ziekenhuizen en luchthavens zijn uitgelezen plaatsen waar dit Pitane QR-code systeem een mooie oplossing is. Mis de lancering niet, de nieuwe versie van Pitane Arrive is beschikbaar vanaf september.

Lees ook: Omikron raakt duizenden vluchten wereldwijd

Pitane Arrive
Print Friendly, PDF & Email