Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De Efteling te Kaatsheuvel werkt niet bepaalt aan een klantvriendelijk imago naar haar bezoekers en abonnementhouders. Afgelopen zondag spande het attractiepark zelfs de kroon door online tickets te blijven verkopen terwijl het via haar sociale media kanalen opriep niet meer naar Kaatsheuvel te komen. Na ruim een uurtje aanschuiven om eindelijk de parking te mogen oprijden was de verrassing groot om dan pas vast te stellen dat alle parkeerplaatsen bezet waren.

Bezoekers werden letterlijk aan de achterzijde van de parking terug naar de openbare weg geloodst waar ze langs de weg in de berm moesten parkeren. Het gevolg daarvan was daarna een flinke wandeling om de ingang van het attractiepark alsnog te bereiken. De Efteling was behoorlijk in trek in het eerste weekend na een lange coronasluiting, maar de sfeer was er snel uit. Grote delen van de vaste parkeerplaatsen kunnen momenteel niet gebruikt worden vanwege werkzaamheden voor een nieuw hotel. Ondanks het attractiepark twee jaar lang in alle rust kon werken aan de parking is het nu een grote bouwput.

"De Efteling heeft de afgelopen jaren steen en been geklaagd over het missen van inkomsten door de coronacrisis. De kassa moet nu schaamteloos rinkelen. "

De kassa moet nu rinkelen en dat doet ze schaamteloos.
(Tekst loopt door onder de foto)

Ondanks het maximale bezoekersaantal van de Efteling lager moeten liggen dan normaal is daar weinig van te merken. Zelfs abonnementhouders die reserveren voor zondag 30 januari zijn van harte welkom. Tickets worden online verkocht en dat terwijl er eigenlijk geen plaats meer is om gasten te ontvangen. De Efteling heeft de afgelopen jaren steen en been geklaagd over het missen van inkomsten door de coronacrisis. De kassa moet nu rinkelen en dat doet ze schaamteloos. Ook bij de attracties of diverse horeca gelegenheden staan lange rijen aan te schuiven.

uitspraak rechter

Afgelopen vrijdag bepaalde de rechter dat het attractiepark jaarlijks niet meer dan 5 miljoen bezoekers mag ontvangen. De rechter stelde vast dat ook de provincie Noord-Brabant zelf er daadwerkelijk op moet toezien dat de Efteling zich aan het maximaal aantal bezoekers houdt. In een natuurvergunning is immers bepaald dat het attractiepark op jaarbasis niet meer dan 5 miljoen bezoekers mag toelaten. 

Omwonenden kregen nu van de rechter gelijk want het park ging in de jaren voor de coronacrisis behoorlijk overheen. De provincie die dit jarenlang door de vingers zag werd door de rechtbank in Den Bosch op de vingers getikt. Het park diende in september 2020 een nieuwe aanvraag in voor een natuurvergunning waarin het aantal bezoekers per jaar opgerekt zou worden.

Lees ook: Roodkapje maakt donatie aan Save the Children bekend