BLUE

Ebusco (Euronext: EBUS), pionier en koploper in de ontwikkeling van elektrische bussen en laadsystemen, heeft een contract getekend met Metropole Rouen Normandië, Frankrijk, voor in totaal 80 Ebusco-bussen. Frankrijk is een strategisch belangrijke markt voor Ebusco en een van zijn belangrijkste doelmarkten in zijn internationale expansiestrategie. Het contract omvat vier Ebusco 2.2-bussen, die rond eind 2022 worden geleverd en een optie tot aankoop van 76 extra Ebusco 3.0-bussen, die tussen 2023 en 2026 in batches worden geleverd.

Métropole Rouen Normandie (grote regio van de stad Rouen) is als PTA (Public Transport Authority) verantwoordelijk voor de aankoop van de bussen. Het contract omvat vier Ebusco 2.2 bussen van 18 meter. Verder houdt het contract een optie in om 76 Ebusco 3.0 bussen van 18 meter te kopen. De Franse markt vertegenwoordigt een groot aantal geïnstalleerde transitbussen en heeft nog steeds een relatief lage penetratie van elektrische bussen. Daarom is Frankrijk een van de belangrijkste doelmarkten in de internationale expansiestrategie van Ebusco.

“We zijn erg enthousiast over dit nieuwe contract. Dit is een belangrijke stap in onze internationale expansie. We versterken niet alleen onze positie op de Franse markt aanzienlijk, het is ook de grootste order voor onze revolutionaire 3.0-bussen tot nu toe. Het verlengde leveringsschema, over een periode van vier jaar, ondersteunt ook de zichtbaarheid en efficiënte planning in de productiecapaciteit. Ebusco en Metropole Rouen Normandie zijn vastbesloten om hun krachten te bundelen om in Frankrijk de voordelen van een volledig elektrisch doorvoernetwerk te laten zien.”

De hoge capaciteit van de batterijen in combinatie met de concurrerende TCO waren belangrijke overwegingen voor Metropole Rouen Normandië om voor Ebusco te kiezen, aldus de ontwikkelaar van elektrische bussen.

“We zetten een grote stap in onze reis naar een klimaatneutrale toekomst. De elektrificatie van onze busvloot is essentieel om onze klimaatdoelstellingen te halen".

Foto boven en onder: Ebusco beeldbank.

Lees ook: Gigafabriek voor batterijen komt in Göteborg

Grote order voor Ebusco door Frankrijk.
Print Friendly, PDF & Email