DVDP width=

Volvo Cars meldt een verkoop van 47.561 auto’s in januari, een daling van 20.2% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. De vraag naar Volvo Cars-producten blijft sterk. Hoewel de productie geleidelijk toenam, werden de leveringen aan de eindgebruikers afgeremd door een toename van het aantal auto’s dat zich nog in de laatste fase voor aflevering bevindt. De aanbodsituatie blijft verbeteren, maar de tekorten aan onderdelen zullen voorlopig een beperkende factor blijven voor Volvo Cars en de auto-industrie in het algemeen. 

De verkoop van Volvo Cars’ Recharge-modellen steeg in januari met 11.5% ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, en was goed voor 31.7% van alle Volvo’s die in die maand wereldwijd werden verkocht. De verkoop van volledig elektrische auto’s is in de maand januari meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar en vertegenwoordigt 6.6% van de totale verkoop.

De Europese verkoop voor de maand januari daalde met 24.8% tot 18.691 verkochte auto’s. De Recharge-modellen waren goed voor 53.1% van de totale Europese verkoop tijdens de maand. Nederland start het nieuwe jaar met 1.321 geregistreerde Volvo’s, goed voor een marktaandeel van 4.4%. De vraag naar Recharge-modellen blijft sterk, met name door het ruime aanbod van Recharge Plug-in hybride modellen. Hiermee is Volvo nog steeds hét nummer 1 ‘stekker’ merk in Nederland. Ook met Care by Volvo, het flexibele abonnement, is Volvo in Nederland het jaar goed gestart.

In China daalde de verkoop met 23.6% tot 14.629 auto’s in januari. De verkoop in de Verenigde Staten kwam in januari uit op 7.110 auto’s, een daling van 12.8% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. In januari 2022 was de XC60 het best verkochte model van het bedrijf met 14.516 auto’s (2021: 17.053 stuks), gevolgd door de XC40 met 12.286 auto’s (2021: 17.770 stuks) en de XC90 met een verkoop van 7.243 auto’s (2021: 7.564 stuks), aldus Volvo Cars.

Foto boven: Volvo beeldbank.

Lees ook: Flink aantal tractoren en rijdende werktuigen geregistreerd

Volvo Cars meldt een verkoop van 47.561 auto's in januari, een daling van 20.2% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.
Print Friendly, PDF & Email