Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Reisagenten, reisorganisaties en ongetwijfeld de reizigers zelf zijn blij met de boodschap die volgt uit de persconferentie die Ernst Kuipers, minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, vanavond gaf: ‘we’ mogen weer naar tal van bestemmingen wereldwijd!

Eindelijk geeft de overheid gehoor aan de vele dringende oproepen van de reissector en worden de reisadviezen ook voor landen buiten de EU aangepast. Veel van de ons omringende landen hebben inmiddels hun reisadviezen afgeschaald en zelfs volledig opgeheven en ook internationale onderzoeken, de Wereldgezondheidsorganisatie en het Europese RIVM lieten al eerder weten dat het vasthouden aan reisbeperkingen geen zin meer heeft. De Nederlandse vakantieganger en zakenreiziger kunnen na praktisch twee jaar hun dromen over verre reizen eindelijk omzetten in ‘boeken en gaan’.

"Wij zijn blij met deze eerste stappen van versoepeling richting de rest van de wereld en hopen dat nog veel landen volgen, maar een domper op de reisvreugde is nog wel de verplichte test bij terugkeer naar Nederland. Deze belemmering, ook voor zakenreizigers, wordt niet gehanteerd door onze buurlanden, waarom dan wel door Nederland? Wij hopen dat we deze test- en soms quarantaineplicht voor ongeboosterden snel achter ons kunnen laten nu de wereld aan onze voeten ligt."

Reisorganisaties, reisagenten en zakelijke reisbedrijven zijn er helemaal klaar voor om de voor sommige vakantiegangers een paar keer uitgestelde droomreis naar een verre bestemming eindelijk uit te voeren. De aangepaste reisadviezen zijn te vinden op nederlandwereldwijd.nl.  
De ANVR en haar reisbedrijven enthousiasmeren de vakantieganger met de korte video ‘Waar heb jij het meest zin in?’ om zijn droom werkelijkheid te laten worden, aldus de ANVR.

Lees ook: Zoover schrapt tijdelijk aanbetaling vakantie

We kunnen weer op reis.