Het kabinet schaft volgende week woensdag de mondkapjesplicht in het openbaar vervoer af. Dat heeft minister van Volksgezondheid Ernst Kuipers bekendgemaakt. Ook is testen voor toegang dan niet meer nodig voor grote binnen evenementen en het thuiswerkadvies verdwijnt. De maatregelen en de adviezen verdwijnen vanaf volgende week woensdag 23 maart 2022. Helemaal zijn we nog niet af van de mondmaskers want blijven in het vliegtuig verplicht. Ook dient gezegd te worden dat bij het reizen altijd de regels van het bezoekende land dienen gerespecteerd te worden.

OMT

Het Outbreak Management Team (OMT) gaf gisteravond grotendeels groen licht voor versoepelingen, maar merkte wel op dat mondkapjes in het ov nog toegevoegde waarde hebben bij hoge besmettingsaantallen. Ook zouden het thuiswerkadvies en de quarantaineregels nog moeten blijven, aldus de experts. Koepelorganisatie OV-NL hoopt dat met het vervallen van de mondkapjesplicht de laatste drempel is weggehaald en dat reizigers hun weg weer terugvinden naar het openbaar vervoer. “We willen graag dat mensen weer gaan ervaren hoe prettig en verantwoord het is om met het ov te reizen”, aldus voorzitter van OV-NL Gerrit Spijksma.

Lees ook: Mondkapjesplicht in trein begint lastig te worden

Print Friendly, PDF & Email