BLUE

"Lekker onbezorgd genieten van zon, zee en strand is niet voor iedereen even vanzelfsprekend."

Zin in een dagje aan het strand, maar toegankelijkheid nodig? Gehandicapten kunnen door middel van speciale rolstoel de zee in. De Tiralo 2 is een rolstoel waarop je half kunt liggen op gelijke hoogte van een gewoon strandbedje. De speciaal ontworpen rolstoel bezorgt mensen met een functionele beperking een unieke strandervaring. Daarnaast kan de rolstoel, dankzij de speciale drijvers, ook de zee in en dat is uniek. Liggen op een heerlijke stretcher, handen in het zand en natuurlijk zo nu en dan de zee in om te zwemmen. Alles wat een zomers strandbezoek zo fijn maakt wordt mogelijk met deze unieke strand- en waterrolstoel.

populair

De branding bereiken met een strandrolstoel is één. Maar wat als het water lonkt. Dan biedt de Tiralo uitkomst. Dit is een bijzondere strandrolstoel waarmee je vanaf het zand het water in kan rijden en die blijft drijven. Een begeleider trekt de stoel het water in en de gele armleuningen worden drijvers zodra ze het wateroppervlak raken. Ook de Amelandse ondernemers doen er alles aan om het hun gasten naar de zin te maken om, waar dan ook, mensen met een beperking mogelijkheden c.q. faciliteiten te bieden om zo hun tijd op Ameland onvergetelijk te maken. Buiten Nederland is de rolstoel ook populair. In Zeebrugge en de andere deelnemende kustgemeenten zoals Blankenberge kan je in juli en augustus ook gebruik maken van de strandrolstoelen.

De Tiralo 2 wordt in Frankrijk geproduceerd door L’Ensoleillade. Dit is een stichting met een soort sociale werkplaats, waar ongeveer 80 mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking werkzaam zijn. Strandpaviljoen Grand Plage is de locatie in Scheveningen waar permanent een Tiralo 2 staat gestald die je kunt reserveren. Doe dat wel want dat voorkomt teleurstelling. De stoel is een gift van de Stichting Voorall en de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten.

rolstoelvriendelijk

Lekker onbezorgd genieten van zon, zee en strand is niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Als je in een rolstoel zit bijvoorbeeld. Is het strand wel toegankelijk en zijn er invalide toiletten? We zetten enkele rolstoelvriendelijke stranden van Nederland voor je op een rij. Op het strand van Scheveningen is een aantal verharde paden richting het strand aangelegd. Voor mensen in een rolstoel is het strand daarom goed te bereiken. Bij het strand van Domburg zijn er verharde paden tot aan het strand en strandrolstoelen beschikbaar. Bij het strand van Wassenaar is parkeerplaats Zeelust de plek om je auto te parkeren voor een dagje strand. Bij deze parkeergelegenheid zit ook het officiële uitleenpunt voor strandrolstoelen.

Lees ook: Scheveningen neemt maatregelen voor strandseizoen

Grand Plage heeft primeur van de strandrolstoel voor Den Haag
Print Friendly, PDF & Email