Deelvervoerbedrijf GO Sharing start vandaag met het plaatsen van 200 elektrische deelscooters en 200 e-bikes in Almere. Het bedrijf wil met het deelvervoer een alternatief bieden voor het bezit van eigen vervoer, dat veelal milieuvervuilend is en veel openbare ruimte in beslag neemt.

Vanaf vandaag biedt GO Sharing zijn deelvervoer ook in Almere aan. Het bedrijf start met 400 elektrische deelvoertuigen: 200 deelscooters en 200 deelfietsen. Via de GO Sharing app zijn de voertuigen terug te vinden en te reserveren. De gebruiker betaalt een starttarief en vervolgens per minuut voor het gebruik van het voertuig. Ook is het mogelijk om het voertuig in de parkeerstand te zetten, zodat het tot je beschikking blijft na een pauze. De accu’s van de voertuigen worden door medewerkers van GO Sharing vervangen zodra ze leeg dreigen te raken.

“Almere heeft het al goed voor elkaar op het gebied van auto, fiets en OV. Met deze pilot deelmobiliteit proberen we de mobiliteit in onze stad verder te verbeteren. Bijvoorbeeld door efficiënter ruimtegebruik, het verduurzamen van korte ritjes en door iedereen de kans te geven gebruik te maken van een fiets of scooter. Hiermee hopen we Almere nog aantrekkelijker te maken voor zowel bewoners als bezoekers.”

Wethouder Julius Lindenbergh.

Floriade
GO Sharing is mobiliteitspartner van de Floriade Expo 2022, die op 14 april start. Bij de wereldtuinbouwtentoonstelling, die eens per tien jaar plaatsvindt en dit jaar het thema ‘Growing Green Cities’ heeft, zullen de elektrische deelfietsen van GO Sharing te vinden zijn om makkelijk en snel tussen de Floriade en station Almere te pendelen.

Elektrische deelfietsen, -scooters en -auto’s
De elektrische deelvoertuigen zijn onderdeel van het multimodale aanbod waarmee GO Sharing de reis van deur tot deur, ook tussen regio’s, wil ondersteunen met deelvervoer.

“Eigen vervoer is in de meeste gevallen nog milieuvervuilend en neemt onnodig veel openbare ruimte in beslag. In onze missie om eigendom van voertuigen te vervangen door deelmobiliteit, is het ondersteunen van de reis van deur tot deur cruciaal. Ook als je naar een andere stad reist wil je hetzelfde gemak als een eigen voertuig. Ons doel is om overal binnen 3 minuten lopen een deelscooter of e-bike te bieden. In enkele steden bieden we nu ook op centrale punten elektrische deelauto’s aan, zodat je ook met het deelvervoer naar een andere stad kunt reizen. Daar pak je dan weer een deelscooter of e-bike naar je eindbestemming. Allemaal via één app en tegen een tarief dat concurreert met het bezit van een auto.”

GO Sharing CEO Raymon Pouwels.
Vanaf vandaag is Go Sharing ook in Almere te vinden.
Print Friendly, PDF & Email