Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De minister hoopt dat dit ten laatste volgende week gebeurt.

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft gevraagd om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen. “De mondmaskers vandaag afschaffen, dat zou te vroeg zijn. Maar in de zomer circuleert het virus minder, op termijn moet dat zeker haalbaar zijn”, reageert viroloog Marc Van Ranst.

Het aantal mensen dat met Covid-19 wordt opgenomen in de Belgische ziekenhuizen, daalt sterk. Dat blijkt dinsdag uit de nieuwste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. 

“In de zomer circuleert het virus sowieso minder,” stelt viroloog Marc Van Ranst. “Vandaag circuleert het virus nog te veel. De mondmaskerplicht overal afschaffen zou geen goed idee zijn. Maar op termijn moet het zeker mogelijk zijn: in de zomer circuleert het virus sowieso minder.”, aldus een reactie op de website Bruzz.be.

Pieterjan Desmet, woordvoerder van bevoegd minister Elke Van den Brandt (Groen) wil nog geen standpunt innemen over de afschaffing: “Wij zullen zoals altijd uitvoeren wat het overlegcomité beslist. Maar we begrijpen de vraag omdat het een van de laatste verplichtingen is die momenteel nog van kracht zijn.”

Lees ook: Brusselse regering komt met noodoplossing voor Uber

Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft gevraagd om de mondmaskerplicht op het openbaar vervoer af te schaffen