Een huurauto op vakantie is een schaars goed geworden.

Een auto huren kost op het moment al snel het dubbele van wat je kwijt was in 2019, voor de coronacrisis. De tarieven die de verhuurders hanteren kunnen vreemd overkomen. Wanneer je voor zeven dagen een auto huurt kan het soms goedkoper zijn dan de auto voor 5 dagen huren. In de standaardprijzen is meestal de verzekering inbegrepen maar daarna komen de extra kosten. 

De vrijstelling afkopen of verlagen kan ter plaatse bij ophalen van de wagen behoorlijk oplopen. In 2019 betaalde je gemiddeld 225 euro per week voor het huren van een auto. Dit jaar gaat het gemiddeld om 460 euro per week. De hogere prijzen hebben vooral te maken met de coronacrisis. Autoverhuurders proberen goed te maken wat ze in het rampjaar 2020 hebben verloren.

Er is schaarste, autoverhuurbedrijven krijgen minder nieuwe auto’s dan gebruikelijk geleverd. Door het tekort aan auto’s stijgen de prijzen omdat er nu eenmaal minder valt te kiezen. Veel autoverhuurbedrijven hebben op bepaalde drukke data al geen auto’s meer in de verhuur omdat alles is volgeboekt. Omdat er ook geen nieuwe auto’s verwacht worden, zullen de prijzen naarmate er meer vraag is bij die autoverhuurbedrijven die nog wel auto’s beschikbaar hebben stijgen.

enkele tips

Vliegreizen kunnen nogal in prijs verschillen, door goed te zoeken kun je flink besparen. Maar ook op autohuur kun je besparen als je weet waar je op moet letten! Vind je het fijn om het rijden af te wisselen? Er zijn verhuurders die geen toeslag rekenen voor een tweede bestuurder. Het loont de moeite dit van tevoren uit te zoeken en te reserveren. Ter plaatse betaal je namelijk altijd meer. Voor een navigatiesysteem betaal je meestal iets extra’s. Neem je eigen GPS mee of download een app op je telefoon. Wel even thuis de wegen van het desbetreffende land downloaden. En vergeet je oplader niet!

Het klinkt tegenstrijdig, maar soms is een grotere auto de voordeligste keus. Ga je naar de bergen, dan rijdt een auto met wat meer vermogen niet alleen fijner, hij is ook nog eens een stuk zuiniger. En dus ben je minder geld kwijt aan benzine. Ga je met vier volwassenen, houd dan ook rekening met de bagage. Ter plaatse een grotere auto huren kost meer geld dan vooraf een passende auto kiezen.

Gerelateerde artikelen:
Een huurauto op vakantie is een schaars goed geworden.
Print Friendly, PDF & Email