Pitane Image

Voor veel mensen zit de zomervakantie er aankomende maanden weer aan te komen, nog even volhouden en dan kunnen we weer lekker genieten van onze vakantie. Na meer dan 2 jaar corona en bijbehorende toestanden zijn we er nu dus meer dan ooit aan toe. De coronabeperkingen zijn in ons land momenteel verdwenen maar in het buitenland kunnen wel nog bepaalde regels gelden. Weten we nog wel waar we allemaal aan moeten denken en wat kunnen we vast van tevoren voorbereiden? Je hebt het vast wel ergens voorbij zien komen dat de wachttijden voor een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs behoorlijk kunnen oplopen. Verschillende landen buiten de Europese Unie eisen een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst of bij vertrek uit het land. Reden dus om dit als eerste te checken want de wachttijden voor het aanvragen van een identiteitsbewijs kunnen oplopen, 3 tot 4 weken en zelfs nog langer wachten is momenteel heel normaal.

Ook de enorme chaos op Schiphol door personeelstekort is vast niet onopgemerkt gebleven, als je nog geen zomervakantie geboekt hebt is het misschien raadzaam om via een andere luchthaven te vliegen dan Schiphol. Vlieg je toch via Schiphol, volg dan de adviezen en tips op van deze luchthaven. Zorg dat je een goede reisverzekering en annuleringsverzekering hebt en check ook zeker de voorwaarden m.b.t. corona. Het blijft onzeker en corona kan ook weer ineens uitbreken en dan is het wel zo fijn als je goed verzekerd bent. Check van tevoren hoe het zit m.b.t. coronaregels in het land waar je heen gaat, is daar een vaccinatiebewijs of testbewijs nodig. En misschien zijn mondkapjes daar nog wél verplicht.

Regel van tevoren een huurauto voor je zomervakantie, op veel plekken zijn huurauto’s schaars en de huurprijzen kunnen ter plekke ook de pan uit rijzen. Ga je met de auto of camper op vakantie, zorg dan dat je de beruchte zwarte zaterdagen vermijdt om naar je bestemming te rijden. Vergeet ook niet je groene kaart van je autoverzekering mee te nemen, dit is het bewijs dat je auto verzekerd is. Check ook van tevoren of je vignetten of milieustickers nodig hebt, deze kun je online bestellen. Ook kunnen in landen verschillende regels gelden m.b.t veiligheidseisen, check of er bijvoorbeeld een EHBO-doos, gevarendriehoek, veiligheidsvest of brandblusser aanwezig moet zijn in je auto. Ga je met een elektrische auto, zorg dan van tevoren dat je weet waar je onderweg kunt laden en neem de juiste laadpassen mee.

Gerelateerde artikelen:
Print Friendly, PDF & Email