Door de ingeslagen ramen gooiden omstanders flesjes water naar binnen voor de reizigers.

De Thalys trein stond door een storing zo’n vier uur stil in de Parijse voorstad Saint Denis. Omdat de airco het in de trein niet deed steeg de temperatuur flink hebben reizigers geprobeerd ruiten van de trein in te slaan om frisse lucht te krijgen. Thalys liet weten dat de brandweer heeft geholpen met de evacuatie maar waarom de reizigers niet eerder uit de trein werden gehaald is niet bekend.

hel

Zonder airco, zonder info. Het was een hel voor reizigers. Door de ingeslagen ramen gooiden omstanders flesjes water naar binnen voor de reizigers. Zo’n 750 passagiers zaten meer dan vier uur vast op een Thalystrein even buiten het station van Paris-Nord. Het treinstel kampte met pech net na vertrek in Parijs. Woedende passagiers probeerden alles om naar buiten te raken en begonnen ramen in te slaan. Letterlijk levensgevaarlijk! Uren lang opgesloten zitten in een trein waarin de temperatuur opgelopen is tot ruim boven de 40 graden. Het is een geluk dat er niemand is overleden.

Thalys liet om 21:09 uur via Twitter weten dat inzittenden “dadelijk geholpen” worden. Om 21:38 schreven ze dat de deuren van de trein geblokkeerd zijn, maar de brandweer onderweg is. Tot grote woede van een twitteraar: “Na drie uur? Terwijl mensen onwel worden en ramen ingeslagen worden? Hoe kan dat in vredesnaam?”

Op sociale media zijn beelden te zien van een man die een raam van de trein kapotslaat, in een poging frisse lucht te krijgen. Op andere beelden is te zien hoe omstanders proberen water door een kapotgeslagen raam naar binnen te gooien. Uiteindelijk zijn alle passagiers geëvacueerd met behulp van ladders.

stroomstoring SNCF

Ook vandaag stonden alle treinen stil in de regio Rijsel door een stroomstoring. Op Twitter legde de SNCF enkele minuten na de aankondiging dat het verkeer in Hauts-de-France tot 10 uur ’s ochtends volledig zou worden onderbroken, eindelijk uit dat de storing was verholpen en dat het verkeer geleidelijk zou worden hervat. Toch hebben noordelijke gebruikers nog een paar uur moeite tot alles weer op zijn plaats is. De SNCF heeft geen verklaring gegeven over de exacte oorzaak van deze elektrische storing. Volgens de regionale vice-president, geciteerd in La Voix du Nord, ging het om een enorme stroomstoring, die om 05.30 uur begon. RTE en Enedis gingen ter plaatse om de oorzaak van de storing te achterhalen.

Op zijn Twitter-account verklaarde TER Hauts-de-France van zijn kant: “Een stroomstoring in de stations van Lille Flandres en Lille Europe verhindert al het treinverkeer. Het verkeer is volledig onderbroken in Hauts-de-France tot 10 uur “. Daarnaast geeft het vervoersbedrijf aan dat er “geen vervangende bus gepland is”.

Gerelateerde artikelen:
SNCF
AppStores
Print Friendly, PDF & Email