Pitane Image

We zitten midden in de zomervakantie, afgelopen vrijdag heeft regio Zuid als laatste vakantie gekregen. Veel mensen zijn of gaan nog op vakantie met het vliegtuig. Eindhoven Airport heeft net als alle andere luchthavens te kampen met enorme drukte. Reizigers ondervinden enorme hinder van de lange wachtrijen en krijgen binnenkort ook nog te maken met verkeershinder. Reizigers die vanaf Eindhoven Airport vliegen worden momenteel geadviseerd om 2,5 tot 3 uur voor vertrek van hun vlucht naar de luchthaven te komen en niet eerder. Je kunt namelijk niet eerder dan 3 uur voor vertrek van je vlucht je bagage inchecken en ook kun je dan nog niet door de securitycheck. De wachtrijen voor de securitycheck zijn lang en beginnen vaak al buiten, ver voor de luchthaven.

Houd rekening met het weer, op sommige dagen is het erg warm en sta je niet altijd beschut in de wachtrij buiten. Een paraplu is wel handig, ook voor als het regent. Er zijn wel tenten gezet maar de wachtrij is geregeld langer dan de rij tenten. Je kunt je flesje water vullen bij een watertappunt en ook staat er een foodtruck op het terrein voor de luchthaven. Ook zorgt de luchthaven in samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven op vrijdag en zaterdag tussen 15 juli en eind augustus voor live optredens in de terminal door lokale artiesten uit Eindhoven en omgeving. dit met als doel het wachten te veraangenamen en passanten tegelijk kennis te laten maken met talenten uit de Brainport regio.

Daarbij komt ook nog dat reizigers rekening moeten houden dat vanaf aanstaande donderdag avond tot en met 22 augustus het verkeer op de A2/N2 Randweg Eindhoven vanwege de bouw van een tunnel te maken krijgt met ernstige verkeershinder tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide in beide richtingen. De extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten. Voor (auto)verkeer naar Eindhoven Airport komen er drie aparte omleidingsroutes. Deze worden ter plekke aangegeven. Het gaat om omleidingsroutes komende vanuit de richting Tilburg, komende vanuit de richting Den Bosch en komende vanuit de richting Maastricht.

Het verkeer vanuit Tilburg richting Eindhoven Airport op de A58:

Neem op de A58 afrit (7) Best.

Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport.

Verkeer vanuit ’s-Hertogenbosch en Nijmegen richting Eindhoven Airport:

Ga ter hoogte van knooppunt Batadorp over op de A58 richting Tilburg.

Neem op A58 afrit (7) Best.

Via Erica en Spottersweg naar Eindhoven Airport.

Verkeer vanuit Maastricht, Venlo en Antwerpen (via de A67 en A2) richting Eindhoven Airport:

Ga ter hoogte van knooppunt De Hogt over op de A67 richting Antwerpen.

Neem afslag (31) Veldhoven-West van de A67.

Via Zilvebaan, Oersebaan en Flight Forum richting Eindhoven Airport.

Gerelateerde artikelen:
Water Refill - Eindhoven Airport
Print Friendly, PDF & Email