BLUE

De onderdoorgang verbindt de recent aangelegde Dirk Noordhoflaan met de rotonde aan de Mispelhoefstraat.

Door de werkzaamheden aan de tunnel zijn er van 28 juli tot en met 22 augustus minder rijstroken beschikbaar op de A2/N2. Ook zijn de rijstroken verschoven en zijn ze smaller. Daardoor geldt een lagere maximum snelheid van 70 kilometer per uur. Dit levert ernstige verkeershinder op. De A2/N2 is dus niet volledig afgesloten, maar de extra reistijd kan in drukke periodes oplopen tot 60 minuten. Dit geldt voor de A2/N2 Randweg Eindhoven tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide, in beide richtingen. Alle omleidingsroutes worden ter plekke met borden aangegeven.

Om de bereikbaarheid van de regio en bedrijventerreinen te verbeteren en om files te verminderen, werkt de gemeente aan de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Onderdeel hiervan is een nieuwe tunnel onder de A2/N2, ter hoogte van bedrijventerrein GDC Acht. De tunnel onder de A2/N2 is onderdeel van de derde en laatste fase van de wegenstructuur in Eindhoven Noordwest. Eindhoven is het hart van de Brainport Eindhoven, één van de pijlers van de Nederlandse economie. De stad groeit hard en er komen steeds meer mensen wonen, werken en verblijven. 

Eindhoven Noordwest is één van die locaties waar veel meer arbeidsplaatsen komen. Dat brengt ook uitdagingen met zich mee op het gebied van mobiliteit. Het uitbreiden van het wegennet moet ervoor zorgen dat het verkeer niet vastloopt en de regio bereikbaar blijft. Daarnaast worden ook andere maatregelen genomen, zoals afspraken met werkgevers over andere manieren van vervoer zoals fiets, OV etcetera.

Lees ook  Plannen RVC vallen niet goed bij taxichauffeurs Eindhoven Airport
(Tekst loopt door onder de foto)
De locatie van de nieuwe tunnel aan de A2/N2.

Deze onderdoorgang verbindt de Dirk Noordhoflaan met de rotonde aan de Mispelhoefstraat. Door de nieuwe onderdoorgang kan het verkeer beter doorstromen en het verbetert de bereikbaarheid van onder andere Eindhoven Airport, Brainport Industries Campus (BIC), Westfields en Flight Forum aan de westzijde én het Goederen Distributie Centrum (GDC) Eindhoven-Acht aan de oostzijde. Ook vermindert de onderdoorgang de kans op files op de A2/N2 en de wegen die daarop aansluiten. Tot slot ontstaat een betere verbinding met de op- en afritten van de A58 in Best. De werkzaamheden zijn gestart in 2021 en zijn uiterlijk in 2023 klaar.

Advies voor doorgaand verkeer

Doorgaande verkeer (verkeer dat niet in Eindhoven hoeft te zijn) wordt geadviseerd om via de A73 en de A16 te reizen (zie het kaartje) en dus niet via Randweg Eindhoven.

Advies voor bestemmingsverkeer

Voor bestemmingsverkeer (verkeer met reisdoel Eindhoven) geldt het advies om zoveel als mogelijk op rustige momenten te reizen, of om te kiezen voor alternatief vervoer. Houd de actuele verkeersinformatie in de gaten en ga goed voorbereid op reis.   

Bereikbaarheid afritten 29 t/m 32 (vanaf Den Bosch en Nijmegen)

Verkeer vanaf ’s-Hertogenbosch en Nijmegen kan vanaf knooppunt Batadorp geen gebruik maken van de afritten 29 tot en met 32. Dit zijn de afritten: Eindhoven-Airport, Centrum, Meerhoven, Veldhoven en Veldhoven-Zuid. Ook de toerit Eindhoven Airport naar de A2 richting ’s-Hertogenbosch, Nijmegen en Tilburg  is de hele periode afgesloten. Ook is de Dirk Noordhoflaan afgesloten tussen de Oirschotsedijk en de Spottersweg. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Lees ook  Gestrande belofte: AmsEindShuttle-service 'tijdelijk' niet meer beschikbaar

Bekijk de actuele reisinformatie

Bekijk voor je vertrekt de actuele reisinformatie via de website van Rijkswaterstaat en de website VanAnaarBeter

Gerelateerde artikelen:
Doorgaand verkeer wordt geadviseerd om via de A73 en A16 te reizen.
AppStores
Print Friendly, PDF & Email