Pitane Image

Onmiddellijk gevolg zijn kilometerslange files op de Kleine Ring en chaos in de betrokken wijken.

Volgens het Auto55.be is het nieuwe circulatieplan in Brussel levensgevaarlijk. Alleen met Google Maps of Waze op je smartphone vind je de weg in het nieuwe doolhof van lussen, knips en eenrichtingsstraten en het is niet vanzelfsprekend om te weten waar je nog mag rijden. Het verkeer draait er sinds 16 augustus in de soep door een nieuw circulatieplan. Volgens de brandweer is het een kwestie van tijd voor dit slachtoffers eist. Wat een grootschalige aanpak van de mobiliteit in de Vijfhoek moest worden, met als doel een autoluwe stadskern te creëren, dreigt nu uit de hand te lopen.

”En dan zitten nu we nog midden in de zomervakantie en in een periode van verbouwingswerken aan de tunnels.

Onmiddellijk gevolg zijn kilometerslange files op de Kleine Ring en chaos in de betrokken wijken. De stad Brussel en de Brusselse minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) houden de automobilisten in bedwang met valse beloftes en leugens over leefbaarheid en luchtkwaliteit, aldus de fractievoorzitter. Ook uit politieke hoek komen er uiteraard ook reacties op de invoering van het circulatieplan. 

Het Vlaams Belang trekt de kaart van een moderne stedelijke mobiliteit, waar verschillende vervoersmodi naast elkaar bestaan of elkaar aanvullen. “Het huidige rood-groene mobiliteitsbeleid gebruikt een conflictmodel waar mensen tegen elkaar worden opgezet”, vervolgt Lootens-Stael. “Men dient de planning van wegenwerken te coördineren en werkbare alternatieven te voorzien. En dat gebeurt niet met de uitrol van ‘Good Move’, en a fortiori met de groene mobiliteitsvisie in het algemeen.”

“Neem nu de voetgangerszone op de Anspachlaan. Voordien het kloppend hart van Brussel met diverse bezienswaardigheden, winkels of mythische horecagelegenheden. Na de jarenlange werken is dat aanbod er sterk verschraald. En ‘s avonds is het er onveilig”, aldus nog Lootens-Stael. “De maatregelen rond ‘Good Move’ doen het verkeer nu nog meer blokkeren waardoor de situatie nog zal verslechteren.”

“Men moet alternatieven voorzien en de burger begeleiden in de verandering. Niet zoals het nu gebeurt, met pestmaatregelen zonder veel coördinatie”, besluit Lootens-Stael. “Nu stelt men vast dat de stad onleefbaar is geworden door het stilstaand verkeer dat men zelf gecreëerd heeft. We vragen dan ook een opschorting van het circulatieplan tot het einde van de verbouwingswerken aan de Brusselse tunnels.”

Onmiddellijk gevolg zijn kilometerslange files op de Kleine Ring en chaos in de betrokken wijken.
Gerelateerde artikelen:
AppStores
Print Friendly, PDF & Email