BLUE

Grote maatschappelijke ophef hebben geleid tot het openbaar maken.

Diverse fracties hebben vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving dat hoge ambtenaren de regels schonden om Uber te bevoordelen. In de Kamerbrief schrijft Van Rij dat de Belastingdienst nu onderzoek doet naar deze casus. Hoewel het in beginsel niet gebruikelijk is om met de Kamer in discussie te gaan over individuele belastingplichtigen, kan dit anders zijn in zaken die tot grote maatschappelijke ophef hebben geleid aldus de bewindsman.

Staatssecretaris Van Rij stuurt de antwoorden op vragen over de fiscale behandeling van Uber naar de Tweede Kamer. Ook biedt de staatssecretaris een vertrouwelijke briefing over dit onderwerp aan. Wij doken in de antwoorden op de vragen van de verschillende fracties en zetten ze op een rijtje. Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) geeft antwoord op vragen over de fiscale behandeling van Uber. De Tweede Kamerleden Omtzigt (Omtzigt), Nijboer (PvdA), Grinwis (ChristenUnie), Maatoug (GroenLinks), Stoffer (SGP), Dassen (Volt) en Van Dijk (CDA) hebben deze vragen gesteld.

Aanbiedingsbrief antwoorden Kamervragen over Uber

In de Kamerbrief schrijft Van Rij dat de Belastingdienst nu onderzoek doet naar deze casus. De bevindingen worden getoetst door onafhankelijke experts. Marnix van Rij (1960) is sinds 10 januari 2022 staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst in het kabinet-Rutte IV. 
Gerelateerde artikelen:
Lees ook  Alarmbel mobiliteit klinkt luider dan ooit voor politiek partijprogramma
Marnix van Rij, staatssecretaris Fiscaliteit Beeld: ©RVD – Valerie Kuypers en Martijn Beekman
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email