Pitane Image

Tussen parking en snelweg is de normale reistijd doorgaans maximaal 10 minuten maar dat zit nu anders.

Lange wachttijden zijn niet alleen van toepassing in de luchthavens. Ook rondom Eindhoven Airport neemt het verkeer en de wachttijden op de weg extreme vormen aan. Reistijden tot ruim 60 minuten extra om de snelweg te bereiken vanaf de parking rondom de luchthaven zijn aan de orde van de dag. 

Tussen de luchthaven en snelweg is de normale reistijd doorgaans maximaal 10 minuten, maar dat is nu anders. Afgesloten wegen, werkzaamheden, stoplichten die niet werken, verkeersregelaars die wanhopig toekijken en slechte weersomstandigheden zijn de ingrediënten voor complete verkeerschaos. Wie deze dagen niets te zoeken heeft rondom de luchthaven moet er vooral wegblijven.

Sinds 29 augustus werd gestart met de reconstructie van het kruispunt Luchthavenweg – Spottersweg – Landsard. Die werkzaamheden duren tot en met 7 oktober 2022. Zowel voor fietsers als voor autoverkeer zijn er omleidingen ingesteld maar dat gaat dagelijks fout. Zeker wanneer iedereen vanaf 16.00 uur vanuit de bedrijven huiswaarts keert is het kommer en kwel.

buslijnen

De werkzaamheden hebben ook invloed op de routes van lijnbussen. Buslijn 400 rijdt via de Anthony Fokkerweg naar de Luchthavenweg en is dus geen verbinding voor Brainport Industries Campus. Buslijn 10 rijdt ook een alternatieve route. Buslijn 10 heeft wel een halte bij Brainport Industries Campus, maar is tijdens de werkzaamheden geen verbinding naar Eindhoven Airport.

Na 7 oktober 2022 is het project Wegenstructuur Eindhoven Noordwest – Hoofdinfra gereed en start aansluitend (vanaf 10 oktober 2022) de reconstructie van de Luchthavenweg. Dus wie Eindhoven Airport wil bereiken moet extra tijd nemen om de komende weken de snelweg te bereiken.z

Gerelateerde artikelen:
Lange wachttijden zijn niet enkel van toepassing in de luchthavens.
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email