GRP width=

Niet elk goed doel is een goede bestemming.

Met een nieuw bestuur maakten ze nog een nieuwe start in het voorjaar. Per 1 september de verhuis naar een pand van één van de MVO partners en nu het faillissement. Op 09-11-2022 is Stichting Mobiliteit Voor Iedereen te Oosterhout (Noord-Brabant) door de rechtbank in Zeeland-West-Brabant failliet verklaard.  Pogingen om de vervoersorganisatie overeind te houden, liepen uiteindelijk op niets uit.

Stichting MVI noemde zichzelf met ruim 130 bussen in Nederland marktleider en daardoor in staat om gunstige afspraken te maken met landelijke partijen vanwege de schaalgrootte. Daarnaast had Stichting Mobiliteit Voor Iedereen een eigen binnen- en buitendienst. Daarmee benaderen zij lokale ondernemers om ook een steentje bij te dragen aan de kosten van de bus.

redding

Afgelopen voorjaar kwam nog een nieuw bestuur bestaande uit Gwendolyn Boom als secretaris en Bart van Enschot als voorzitter. Boom is jarenlang raadslid geweest bij de Gemeente Breda en heeft gewerkt als projectleider in de gehandicaptenzorg. Bart van Enschot had ervaring als interim manager op diverse management functies, als business coach en heeft diverse bestuursfuncties bekleed.

Een van de opdrachten voor het nieuwe bestuur was de balans opmaken met het doel de situatie op financieel en organisatorisch niveau te beoordelen. Ook de samenwerking met de partners werd onder de loep genomen. Daarbij was het streven om tot een plan te komen dat de continuïteit van de dienstverlening kon waarborgen. Helaas, het nieuwe bestuur van MVI heeft faillissement aangevraagd.

Als gevolg van fraude van de directie is dit goede doel failliet en wachten minder validen en ouderen vergeefs op hun busje.

De stichting kwam ook negatief in de publiciteit. Mobiliteit voor Iedereen raakte enkele jaren geleden in opspraak toen bleek dat twee bestuurders van de stichting ruim 1 miljoen euro hadden overgemaakt naar hun eigen rekening. Een klokkenluider deed bij de politie aangifte van frauduleuze praktijken. In de affaire die door onderzoeksplatform Follow the Money breed werd uitgemeten, eiste de hoofdbestuurder de hoofdrol op. Hij bleek een gokker te zijn die de nodige schulden had opgelopen. De rechtszaak tegen staat gepland voor het eerste kwartaal van 2023.

Lees ook  ID. Buzz nu ook met lange wielbasis en 7 zitplaatsen

Mede door die fraudezaak die zich afspeelde binnen het vorige bestuur was het uiterst moeilijk om de stichting overeind te houden voor de huidige bestuursleden, blijkt nu. Ondanks dat de stichting failliet is, hopen Boom en Van Enschot dat er een manier wordt gevonden om de kwetsbare groep te blijven vervoeren. Mobiliteit voor Iedereen werd februari 2014 opgericht door Edwin Kock, een voormalig wachtmeester bij de Koninklijke Marine.  Als curator is aangesteld mr F.M.Y. Wertenbroek.

Gerelateerde artikelen:
Stichting MVI - kwetsbare ouderen maken gratis gebruik van een zorgbus.
Luchthavenvervoer
Print Friendly, PDF & Email