Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

Als de scholierenlijnen worden geschrapt, dan kan de school haar deuren sluiten.

De leerlingen van Curio prinsentuin in Andel hebben alle hoop gevestigd op gedeputeerde Suzanne Otters (VVD). Zo’n tweeduizend mensen die het niet eens zijn met de provincie, omdat die de speciale scholierenbuslijnen vanaf medio 2025 wil schrappen, hebben een petitie ondertekend.

De provincie Noord-Brabant werkt aan een nieuwe aanbesteding voor het openbaar vervoer tussen 2025 en 2035. In het huidige ontwerpprogramma van eisen wordt een groot deel van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel geschrapt. De leerlingen, ouders en medewerkers van de school begonnen een handtekeningenactie om de schoolbussen te behouden.

Het gemeentebestuur en het schoolbestuur van Curio maken zich grote zorgen om deze ontwikkeling. De initiatiefnemers van de petitie vinden dat de provincie zich onvoldoende realiseert wat het wegvallen van de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel betekent. Daarnaast is er geen redelijk vervoersalternatief geboden en door de buslijnen op te heffen wordt een grote groep leerlingen uit een groot gebied met onder andere Dongen, Oosterhout, Raamsdonksveer en Waalwijk de kans ontzegd om op deze school een hele fijne middelbare schooltijd te beleven.

"We hebben 623 leerlingen, van wie er maar liefst 454 met de bus naar school komen.”

(Tekst loopt door onder de foto)
Curio prinsentuin Andel

Opheffen van de lijnen betekent dat leerlingen in de toekomst niet meer op een veilige manier naar Curio prinsentuin Andel kunnen reizen om het onderwijs van hun keuze te volgen. De leerlingen, ouders/verzorgers, personeel en andere betrokkenen van de Curio prinsentuin Andel-school verzoeken daarom de provincie om de scholierenlijnen naar Curio prinsentuin Andel in stand te houden.

Lees ook  Noodkreet ouders: "hoe krijgen we onze kinderen naar school?"

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen (VVD) heeft de portefeuille Mobiliteit, Organisatie en Europese programma’s. De Vughtse (50) volgde de naar Den Haag vertrokken Christophe van der Maat op. De VMBO school verzorgt al sinds jaren goed onderwijs aan alle leerlingen uit de BB, KB en GL/TL leerweg. Andel is een dorp in de provincie Noord-Brabant, in de regio West-Brabant, en daarbinnen in de streek Land van Heusden en Altena, gemeente Altena. 

Gerelateerde artikelen:
Gedeputeerde Suzanne Otters van de VVD - fotograaf: Marc Bolsius
Agendapakket