DVDP width=

De temperaturen blijven aan de hoge kant met in het zuiden zelfs uitschieters naar 13 graden.

Rijkswaterstaat riep weggebruikers zondagavond op niet de weg op te gaan vanwege ijzel. De Landelijke Eenheid van de politie liet weten dat hulpdiensten melding maakten van verschillende incidenten op de weg door gladheid.

Rijkswaterstaat heeft zondag halverwege de avond zo’n 3,5 miljoen kilo zout gestrooid op de wegen vanwege de afgekondigde code oranje wegens de gladheid. De incidenten die gemeld werden waren onder meer eenzijdige ongevallen waarbij geen ander voertuig is betrokken, maar ook kop-staartbotsingen.

laatste winterdag

Voorlopig ligt de laatste winterdag achter ons. Maandag begint nat, maar de temperaturen blijven ’s ochtends stijgen tot een graad of 7. Gedurende de dag wordt het droger en kan het tot 10 graden worden. Dinsdag zien we temperaturen tot 12 graden. Het is vaak bewolkt en van tijd tot tijd regent het. De matige tot vrij krachtige zuidwestenwind maakt het wisselvallige plaatje compleet.

De tweede weekhelft zorgt volgens weeronline.nl een voor een zuidwestelijke stroming en zien we regengebieden met tussendoor sporadisch ruimte voor de zon. De temperaturen blijven aan de hoge kant met in het zuiden zelfs uitschieters naar 13 graden. Ook tijdens de nachten blijft het kwik ruim boven het vriespunt en is gladheid niet aan de orde.

gladheid maakt plaats voor regen met veel ijzel als gevolg
DVDP width=
Print Friendly, PDF & Email
Lees ook  Door sneeuw uitglijden op de stoep, maar wie is aansprakelijk?