Print Friendly, PDF & Email
Pitane Image

De vakantieganger is niet loyaal, iedereen boekt voor een tientje ergens anders.

Hoewel het vanaf nul opbouwen van een bedrijf en het overnemen van een ander voor uitdagingen kan hebben gezorgd, hebben Judith en haar team ze met succes aangepakt op weg naar succes. Wat haar volgende onderneming zal zijn is een kwestie van tijd, maar als de geschiedenis een indicatie is, zal het zeker ambitieus zijn.

data combineren

Na verschillende studies in Rotterdam en Essex te hebben afgerond, werkte Judith Eyck voor verschillende e-commercebedrijven. Ze begon in 2011 met digitale marketing bij Sunweb Group en begon al snel data te combineren om haar marketingcampagnes te verbeteren. Geïnspireerd door de mogelijkheden van het combineren van data met marketing of andere bedrijfsprocessen, richtte Judith in 2017 Vakanties.nl op met Sunweb-oprichter Joost Romeijn als investeerder. 

"Met trots kijk ik terug op wat Elwin Kamp en ik de afgelopen jaren hebben geleerd en bereikt. Ik ben ontzettend dankbaar voor alle bijzondere mensen die ik heb leren kennen."

In de daaropvolgende twee jaar zorgde Judith ervoor dat Vakanties.nl snel groeide. In juli 2020 nam het bedrijf concurrent Zoover over. In slechts 4 maanden tijd integreerde Judith beide teams succesvol tot één sterke organisatie. Het online reisbureau nam alle aandelen van Zoover Media B.V. over. Middels deze acquisitie wilde de Rotterdamse scale-up uitgroeien tot marktleider in het online travel segment in Nederland en België.

(Tekst loopt door onder de foto)
Judith Eyck: "Iedereen knokt om dezelfde consument, dat leek mij heel lastig."

In de zomer van 2017 wanneer Sunweb-topman Joost Romeijn bij Judith Eyck met de vraag kwam of ze de site Vakanties.nl, een domeinnaam die het bedrijf al een tijd in bezit had, zou willen opzetten was Eyck is niet direct dolenthousiast omdat ze weet dat de online reiswereld een enorme vechtmarkt is en de lat ligt heel hoog ligt.

moordende omgeving

De online reisbranche is moordend. “De vakantieganger is niet loyaal. Iedereen boekt voor een tientje ergens anders.”, aldus Elwin Kamp en Judith Eyck. De reisbranche kan een uiterst competitieve omgeving zijn, met veel bedrijven die constant worstelen om te overleven en te concurreren in een markt die voortdurend verandert. Er zijn een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan de moordende aard van de reisbranche, die we hieronder zullen bespreken.

Ten eerste is de reisbranche onderhevig aan wisselende vraag en aanbod. Mensen beslissen om te reizen voor allerlei redenen, van vakanties tot zakenreizen, en hun voorkeuren en behoeften kunnen van tijd tot tijd veranderen. Dit betekent dat reisbedrijven voortdurend moeten aanpassen aan de veranderende vraag en aanbod van reisproducten en diensten. Dit kan leiden tot een hoge druk om kosten te verlagen en om te concurreren op prijs, wat op zijn beurt kan leiden tot lage marges en moeilijke omstandigheden voor reisbedrijven.

(Tekst loopt door onder de foto)
Mensen beslissen om te reizen voor allerlei redenen, van vakanties tot zakenreizen.

Een andere belangrijke factor is de steeds toenemende concurrentie in de reisbranche. Met de opkomst van online boekingsplatforms en de toegenomen gemakkelijkheid om reisproducten en diensten te vergelijken, is het voor consumenten gemakkelijker geworden om goedkope aanbiedingen te vinden en om te switchen tussen verschillende aanbieders. Dit heeft geleid tot een toename van de concurrentie tussen reisbedrijven, wat op zijn beurt kan leiden tot lagere marges en moeilijkere omstandigheden voor bedrijven.

Een derde factor is de steeds toenemende regulering en compliance-eisen in de reisbranche. Reisbedrijven moeten voldoen aan een reeks wet- en regelgeving, zoals wetten op het gebied van consumentenbescherming, gegevensbescherming en het vervoer van passagiers. Dit kan leiden tot hogere kosten voor reisbedrijven en kan de marges verder verlagen.

Tot slot kan de reisbranche ook onvoorspelbaar zijn vanwege externe factoren, zoals natuurrampen, politieke instabiliteit en gezondheidscrisissen. Deze gebeurtenissen kunnen leiden tot annuleringen en terugboekingen, wat op zijn beurt kan leiden tot verlies van inkomsten voor reisbedrijven.

Sunweb Reizen

Sunweb Reizen is een Nederlandse reisorganisatie die vakanties naar verschillende bestemmingen in Europa en daarbuiten aanbiedt. Ze bieden zowel vliegvakanties als autovakanties aan, en hebben een ruime keuze aan hotels en appartementen op verschillende bestemmingen. Sunweb Reizen richt zich op vakanties voor gezinnen, stellen en groepen vrienden, en heeft ook een aanbod aan wintersportvakanties. 

Gerelateerde artikelen:
DVDP