BLUE

Licht positief, maar dit staal was wellicht niet representatief voor de vlucht.

In Zaventem werd vandaag een controle op het afvalwater uitgevoerd nadat een vliegtuig van Hainan Airlines uit China geland was. Het afvalwater werd gecontroleerd op de aanwezigheid van het coronavirus. Zo hoopte men te leren welke varianten circuleren in China.

Nu de reisbeperkingen in China werden versoepelt zit de schrik er goed in omdat uitgerekend daar een enorme besmettingsgolf heerst. Een eerste labtest in Rega-instituut in Leuven van het afvalwater uit de toiletten van de vlucht blijkt positief op corona, maar het bevat niet zoveel virus als verwacht.

Europese landen nemen maatregelen om te voorkomen dat de verspreiding van een mogelijke nieuwe variant onze gezondheid gaat overheersen. Aviapartner, de vaste bagageafhandelaar van Hainan Airlines, heeft na aankomst het afvalwater opgevangen met een aparte vrachtwagen.

maatregelen

Op Brussels Airport verdubbelt vanaf volgende week het aantal rechtstreekse vluchten van en naar China. Hainan Airlines legt dan vier in plaats van twee verbindingen in. De Chinezen gaan weer massaal reizen over de gehele wereld waar ze uitermate welkom zijn. 

Wegens de coronabesmettingsgolf in China, willen veel landen nu maatregelen tegen Chinese reizigers. Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zuid-Korea beslisten deze week een covidtest op te leggen aan reizigers uit China nu de coronabesmettingen er exploderen door de opheffing van het zerocovidbeleid.

Gerelateerde artikelen:
Het is overigens niet zeker of het staal representatief is voor de passagiers die op het vliegtuig zaten.
Agendapakket
Print Friendly, PDF & Email